Foto: Tuzlanski.ba

Napravili ste puno toga kako biste promijenili svoj život? Konačno ste odlučili okrenuti stranicu i krenuti u nove životne i poslovne pobjede?  Toliko ste odlučni da to želite proslaviti i nekako obilježiti? Ako ste razmišljali o tetovaži, onda je sada prava prilika za jednu. Naime, ovih pet lijepih motiva označavaju novi početak…

1. Lotosov cvijet 

Lotosov cvijet znak je za transformaciju i promjenu. Istovremeno znači i novi početak. Pripisuje mu se i duhovno prosvjetljenje, čistoća i ljubav. Mandala tetovaža lotosovog cvijeta simbolizira novi početak pa je stoga omiljeni motiv za tetovažu, prenosi Miss7.

2. Feniks 

Feniks je ptica koja se nanovo rađa iz pepela. Ova je ptica savršeni simbol novog početka, a značenje potječe iz egipatske mitologije. Na kraju životnog ciklusa umire te se nanovo uzdiše iz pepela u novi život.

3. Narcis

Pored lotosovog cvijeta i narcisi su cvijeće koje simboliziraju novi početak. A tetovaža tog cvijeta izgleda generalno jako lijepo.

4. Leptir

Leptir označava ponovno rođenje i promjenu te je zato savršeni simbol novog početka. Razvija se iz gusjenice u predivnog leptira koji je spreman za istraživanje svijeta.

5. Zmija 

Zmija je moćna životinja te označava promjenu i novo rođenje. Često se promatra kao mistična životinja koja ima snažne duhovne moći. Ne pokazuje se bez razloga u mnogim (crtanim) filmovima kao mudro biće. (Tuzlanski.ba)