Foto: Tuzlanski.ba

Najskuplji stan u takozvanom Milijarderskom pojasu na Manhattanu, prodat je za preko 100 miliona dolara, čime je postavljen novi rekord na tržištu nekretnina.

manhattan-stan2Penthouse u zgradi One57 koja gleda na Central Park proteže se preko 89. i 90. sprata i prodat je za 100,47 miliona dolara, čime je postao najskuplji stan ikada prodat na Manhattanu, prenose američki mediji.

Ujedno je ovaj stan i prvi "dom za jednu porodicu" u historiji New Yorka koji je prodat za više od 100 miliona dolara.

Dosadašnji rekord držala je Ekatarina Ribolovljeva, kćerka ruskog milijardera Dmitrija Ribolovljeva, koja je 88 miliona dolara platila stan na 15 Central Park West prije gotovo četiri godine.

"Ovo će postaviti novu granicu za nekretnine u New Yorku, posebno nove građevine. Mislim da će ovaj rekord biti probijen još nekoliko puta u iduće dvije godine", kazao je Ben Benalloul iz firme RLTY NYC.

I iako je konačna cijena rekordna, ovaj je kupac zapravo sklopio bolji dogovor od Ribolovljevih: kvadratni metar platio je 9000 dolara, u poređenju sa 13.000 koliko su za svoj stan platili Rusi.

Dvoetažni penthouse ima šest soba, sedam kupatila, teretanu, bazen, jacuzzi, saunu, biblioteku i, naravno, fantastičan pogled sa svih strana.

(bizlife.rs)