Foto: Tuzlanski.ba

Još u drugom razredu srednje, Rebecca Townsend za zadaću je sastavila kratku listu stvari koje želi učiniti.

rebecca-zelja-spas-zivot2Tinejdžerica iz Connecticuta imala je tri želje: posjetiti Španjolsku, ljubiti se na kiši i spasiti život.

Njena sestra Victoria za BuzzFeed je rekla da je Rebecca tijekom sljedećih nekoliko godina prekrižila prve dvije stavke na listi. S obitelji je posjetila Španjolsku i svog je dečka poljubila na kiši.

Rebecca je ovog proljeća maturirala i na jesen je trebala započeti studirati na sveučilištu Notre Dame.

2. jula krenula je s prijateljem Benom Arneom pogledati vatromet, a na putu kući na njih je naletio automobil. Ben je preživio, Rebecca nije.

Nakon što je pušten iz bolnice, Ben je posjetio obitelj Townsend i rekao im da je Rebecca jedini razlog zbog kojeg je živ jer u posljednjem ga je trenutku odgurnula i spasila od sigurne smrti.

"Rekao je da je posljednje čega se sjeća to da ga je Rebecca gurnula i rekla mu da požuri", govori Victoria.rebecca-zelja-spas-zivot3

Nakon njene smrti, sestre i rođakinje sjedile u njezinoj sobi i slučajno pronašle njezinu listu. Tad su shvatile da je Rebecca ispunila sve svoje želje.

"Bio je to mali znak da je sve u redu", rekla je Victoria i dodala da je pokrenuta Facebook stranica Remembering Rebecca kojom ljude žele potaknuti da u znak sjećanja na nju učine nešto dobro i nešto što čini razliku.

Reakcije posjetitelja su ih oduševile. Neki od njih odlučili su platiti tuđe račune, a drugi su pokrenuli akciju prikupljanja krvi.

Rebeccina rođakinja Rachel Hofstetter izjavila je da cijela obitelj želi da ljudi iz njezine smrti izvuku poruku ljubavi: "Najvažniji dio ove priče je da je Rebecca bila puna ljubavi, a mi imamo toliko prilika pokazati tu ljubav". (index.hr)