Foto: Tuzlanski.ba

Milenijalci i generacija Z, konačno se složili u jednom - ne žele stresne vodeće pozicije na poslu.

U viralnom videu tiktokerice objasnile pratiocima zašto mlađe generacije nisu oduševljene vodećim pozicijama na radnom mjestu, piše Tuzlanski.ba.

Zašto biste htjeli postati menadžer?

Tiktokerica pod korisničkim imenom Little Miss Sterna postavila je retoričko pitanje zašto bi neko htio postati menadžer, a potom obrazložila da osim što imate više obaveza na radnom mjestu kojeg prati i osjećaj veće odgovornosti, zapravo, dodatnih povlastica i nemate, barem ne kada je u pitanju povišica.

@actuallyitstrena A dollar pay raise was honestly such a joke #managers ♬ original sound - littlemisstrena

"Prije sam vjerovala u napredak u karijeri pa sam postala supervizorica", otkrila je.

Neplaćeno stažiranje

Ona nije jedina koja izražava svoju averziju prema vodećim pozicijama. Još jedna korisnica TikToka Kyyah Abdul objavila je svoje mišljenje rekavši da milenijalci i generacija Z ne žele vodeće pozicije jer su one "neplaćeno stažiranje".

Dodala je da mlađe generacije odmjeravaju iznos plate i povećanih standarda i troškova života, te da se mlađe generacije ne bore za vodeća mjesta na poslu, osim ako unaprjeđenje na poslu ne donosi i znantu povišicu u plati.

@kyyahabdul Stitch with @Robyn L Garrett #kyyahabdul #corporateamerica #climbingtheladder ♬ original sound - Kyyah Abdul