Srijeda, 22. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Loša navika koja vaše slobodno vrijeme čini manje ugodnim

Preuzmite sliku

I dok je to vrlo praktičan pristup za ludi tempo kojim živimo svoje živote, novo istraživanje pokazalo je kako to nije dobro rješenje   

Ispunjavanje kalendara s pažljivo zakazanim sastancima, mnogima od nas dio je svakodnevne rutine.

I dok je to vrlo praktičan pristup za ludi tempo kojim živimo svoje živote, novo istraživanje pokazalo je kako planiranje aktivnosti u slobodno vrijeme, može ih zapravo učiniti manje ugodnima.

Bilo da se radi o kafi s prijateljicama, porodičnom ručku, šopingu ili samo malo vremena koje ćeš odvojiti za sebe, čini se kako je element spontanosti ključ za povećanje naše sreće tijekom našeg dragocjenog slobodnog vremena.

Istraživanje je pokazalo kako pridavanje određenog datuma i vremena aktivnostima u naše slobodno vrijeme, ostavlja osjećaj kao da se radi o poslu, a manje o zabavi i opuštanju.

“Planiranje aktivnosti u slobodno vrijeme, postaje posao. Kao rezultat toga, ljudi postaju manje uzbuđeni pa čak i netrpeljivi prema takvom rasporedu. No, najvažnije je kako manje uživaju u takvim aktivnostima, ako ih planiraju unaprijed”, otkrili su voditelji istraživanja.

Vikend je ovdje, budite spontani i uživajte! (index.hr)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje