Foto: Tuzlanski.ba

Desetogodišnji pas pronađen je živ zakopan u Francuskoj. Pas se oporavlja, a spašen je zahvaljujući drugom psu koji je šetao sa vlasnikom!

Naime, Pedro Dinis je šetao svog psa pored rijeke Sene, zapadno od Pariza. Njegov pas počeo je odjednom čudno da se ponaša... Pedro je tada ugledao da njegov pas ide u pravcu pseće glave koja je virila iz zemlje, piše portal Životinje.rs.

-Samo se glava vidjela, ali je i nju bilo teško uočiti jer je i preko glave bila nabacana zemlja. – rekao je Pedro.

desetogodisnji-pas-sahranjen-ziv-spasen-zahvaljujuci-drugom-psu4-2015-08-07

Pas je bio okružen kamenjem koje je postavljeno oko njegove glave kako bi mu otežalo da se sam izvuče iz zemlje. Bio je i vezan za džak šljunka, a onaj ko ga je tu ostavio postarao se da pas nema nikakve šanse da preživi...

Pedro je pozvao policiju, ali i veterinare koji su brzo došli i pomogli psu koji je bio dehidriran i u izbezumljen od šoka. Policija je brzo pronašla i vlasnika psa, koji je negirao umješanost u ovaj zločin. On je tvrdio da je pas pobjegao...

-Pas ima više od 10 godina i pati od artritisa. Teško je zamisliti da pas u takvom stanju može da pobjegne... – rekao je izvor blizak policiji.

desetogodisnji-pas-sahranjen-ziv-spasen-zahvaljujuci-drugom-psu2-2015-08-07

Vlasnik je osuđen za zlostavljanje životinje i moraće da provede 2 godine u zatvoru i plati novčanu kaznu.

-To je strašno! Ne postoje riječi kojim bih to iskazao... Ako više ne želite svog ljudimca, postoje drugi načini... Ostavite ga u centrima za zbrinjavanje napuštenih pasa, ako vam toliko smeta. Ovo je čist sadizam! – rekao je Dominik Berger iz udruženja za zaštitu životinja Francuske i dodao – Kako neko može da uradi ovako nešto? To je nemoguće... Jedno je sigurno, neko ko je sposoban za ovako nešto, opasan je za naše društvo! Nažalost ovakvi incidenti nisu rijetkost...

Građani Francuske potpisali su peticiju, koja broji preko 350.000 potpisa, zahtjevajući maksimalnu kaznu za zlostavljača.

Srećom, pas je spašen jer su se Pedro i njegov pas u pravo vreme našli na pravom mjestu. Na društvenim mrežama Pedra i njegovog psa već upoređuju sa Supermenom i dijele ovu šaljivu fotografiju.

desetogodisnji-pas-sahranjen-ziv-spasen-zahvaljujuci-drugom-psu3-2015-08-07

Pas koji je sahranjen živ je inače ženka i ime joj je Atina... (Tuzlanski.ba)