Zemlji se približava objekat veličine planete
Foto: Tuzlanski.ba

Izvjesni doktor Kaplan sa Univerziteta u Teksasu tvrdi da ka pleneti Zemlji prilazi objekat koji je veličine planete, te da bi mogao izazvati velike nepogode...

planeta zemlja

Doktor Kaplan tvrdi da će se veliki objekat približiti Zemlji u augustu 2014. godine, te da bi mogao izazvati brojne cunamije, zemljotrese i ostale slične nepogode. Taj objekat bi zbog svoje veličine poremetio odnos zemljine gravitacije, pa bi cunamiji mogli dostići i do nevjerovatnih hiljadu metara.

Doktro Kaplan je govorio za tamošnju radio stanicu Turner, koja je kontaktirala i druge stručnjake u ovoj oblasti. Oni su potvrdili, u slučaju da su proračuni doktora Kaplan tačni, da bi došlo do nevjerovatnih pometnji.

Navedeni stručnjaci su rekli da će doći strašnih cunamija do 1.000 metara visine koji se kreću brzinom 1.200km/h, udarajući u obližnje obale na Zemlji, a kada ovaj planet bude u najbližoj tački prema zemlji u avgustu 2014., Zemljom će se proširiti uništavanje zbog pomeranja tektonskih ploča. Jedan od stručnjaka naveo je čak da u zavisnosti od gravitacije te planete i ugla približavanja, i sama rotacija zemlje može biti potpuno zaustavljena. (federalna.ba)