Zbog ljubomore spržila drugarici lice kiselinom! (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Zbog svađe oko dečka Britanka Meri Konje isprskala je lice svoje drugarice Naomi Oni kiselinom

lice-solnakiselina-horz

Britanku Naomi Oni (21) iz Londona napala je ljubomorna drugarica Meri Konje (21) i isprskala joj lice i tijelo kiselinom. Zločin se dogodio 2012, a u toku je sudski proces za taj gnusan zločin, piše Daily mail.

Prema pisanju britanskih medija, Meri je unakazila lice svojoj drugarici jer su se posvađale oko momka. Nakon napada je Konje na jednoj društvenoj mreži postavila fotografiju Fredija Krugera, lika iz čuvenog horor filma.

Nesrećna djevojka je nakon napada provela više od mjesec dana u bolnici. Doktori su strahovali da će ona zbog kiseline ostati slijepa, ali to se na sreću nije dogodilo. Ipak, ožiljci na njenom licu su i dalje više nego očigledni uprkos brojnim estetskim intervencijama.

Na suđenju koje je u toku prikazan je i video snimak napada koji su zabilježile sigurnosne kamere. Na njemu se vidi kako djevojka obučena u nikab – tradicionalnu islamsku nošnju prati i napada Onijevu.

Tokom suđenja optužena djevojka je negirala da je polila nekadašnju prijateljicu kiselinom. Ona je optužila Onijevu da je sama sebe isprskala kiselinom kako bi dobila odštetu od prodavnice "Viktorija sikreta" gdje je radila.

Suđenje u Londonu i dalje traje, a ukoliko optužena djevojka bude proglašena krivom suočena je sa dugogodišnjom zatvorskom kaznom, piše Daily mail. (Telegraf.rs)