Pripremite kišobrane - Narednih dana oblačno vrijeme sa kišom!
Foto: Tuzlanski.ba

Narednih dana u BiH preovladavat će oblačno vrijeme sa kišom

stupine-nebo-crnooo

 U Bosni i Hercegovini jutros je bilo pretežno oblačno vrijeme, a samo ponegdje je regitrovna i slaba kiša.

Po kotlinama i uz riječne tokove bilo je magle ili niskih oblaka.

Temperature u 7 sati: Bjelašnica -1 stepen, Goražde 5, Bijeljina, Kupres i Zvornik 6, Doboj 7, Ivan Sedlo i Sokolac 8, Livno i Tuzla 9, Bugojno i Zenica 10, Gradačac i Sarajevo 11, Trebinje 12, Mostar 13, Bihać, Srebrenica, Stolac i Čapljina 14, Banja Luka, Neum i Sanski Most 15 stepeni.

U našoj zemlji danas se očekuje pretežno oblačno vrijeme. U južnim, jugozapadnim i višim područjima mjestimično je moguća slaba kiša. Vjetar, umjeren do jak, južni i jugozapadni. Najviša dnevna temperatura od 11 do 17 stepeni,

U nedjelju, 19.01.2014., oblačno vrijeme sa kišom. Obilnije padavina u južnim i jugozapadnim područjima. Umjeren do jak, na momente može biti i olujan, južni i jugozapadni vjetar. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 11 do 18°C.

U ponedjeljak, 20.01.2014., umjereno do pretežno oblačno vrijeme. Kiša se očekuje u južnim i zapadnim područjima. Vjetar, slab do umjeren, na jugu povremeno pojačan, južni i jugozapadni. Jutarnja temperatura od 5 do 10, na jugu do 13, a dnevna od 10 do 17°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.