Parola ''snađi se'': Prijedorčanin izbušio rupe na kući da iscuri voda nakon poplave (FOTO)
Foto: Tuzlanski.ba

elzan-busi-rupe

 Elzin Cerić (46), mještanin Donje Ljubije kod Prijedora, silne vode, koja je nakon pucanja česme potopila dnevni boravak njegove omanje porodične kuće, riješio se na prilično originalan način.

Na vanjskom zidu kuće bušilicom je izbušio nekoliko rupa. I voda je otišla!

Jedino rješenje

Kaže da je u tom trenutku to bilo jedino pametno rješenje, jer se voda u koju je, nakon povratka iz škole, ugazila njegova kćerka Elzina mogla većim dijelom preliti i u ostale prostorije u kući.

- Pukla je ta nesretna cijev na česmi. I to u vrijeme kad nikog nije bilo kod kuće. Radio sam nešto kod komšije, da zaradim koju crkavicu, a dijete me zove i viče da je poplava. Isključim prvo frižider zbog struje i dosjetim se da izbušim vanjske zidove kroz koje je napolje iscurio i najveći dio vode. Mogao sam je kupiti krpama, ali je ovo bio brži način da ode - kaže Elzin koji na pitanje kako se tog sjetio lakonski odgovara „morao sam se sjetiti i spasiti od nevolje".

I pored brze reakcije, poplava mu je u kući ipak napravila prilično štete.

Radno mjesto

Ni on ni supruga Mehvida koja je u vrijeme poplave bila u Gornjem Vakufu kod majke i kćerke ne znaju kako će je sanirati. Elzin se od povratka u Donju Ljubiju nalazi na birou rada, a to je više od deceniju. Nadniči, radi svašta i ne boji se ni jednog posla, ali kraj s krajem ova porodica teško spaja. Kaže da bi bio najsretniji kada bi dobio bilo kakvo radno mjesto da konačno na častan način može da prehrani svoju porodicu. (Avaz)