Foto: Tuzlanski.ba

Biste li svom muškarcu dozvolili da nosi grudnjak?

grudnjak-za-dečke

 

Japanska modna kuća "Wish Room Men's" veš za muškrace prodaje putem weba i, kako tvrde, među najtraženijim komadima veša upravo su grudnjaci za muškarce. Možete ih kupiti u različitim dezenima i od različitih materijala, a njihova cijena kreće se od 11, 50 do 18 funti (od 27 do 42,50 KM.)

Mada veš za muškarce, koji podrazumijeva grudnjake, gaćice i čak svilene spavaćice, podsjeća na veš koji biste pronašli u nekoj ženskoj ladici s rubljem, čelni ljudi ove modne kuće tvrde kako je zainteresiranost jačeg spola za ovaj veš itekako velika.

Zbog toga su dizajnirali veš u setovima, različitih boja, počev od crne do crvene, s cvjetnim uzorcima i sl. Veš se za sada prodaje putem web-a, a polovinom februara trebao bi se naći u prodaji u radnjama najpoznatijih japanskih tržnih centara.

muški-grudnjaci

Dizajneri ovog veša kažu kako su željeli osmisliti veš koji bi i muškarcima pružio istu mogućnost osjećaja mekoće i luksuza, koje imaju žene dok nose svoj veš.

"Wish Room" je prvi put u svoju ponudu veš za muškrace uvrstio 2008. godine, a u svom asortimanu nude i veš za žene. Portparol kompanije Masayuki Tsuchiya priznao je da i sam nosi ovaj grudnjak, koji je, kako je rekao, veoma diskretan i ne naslućuje se ispod odjeće.

Direktorica kompanije Akiko Okunomiya je izjavila kako je iznenađena brojem muškaraca koji se ne plaše pokazati svoju feminističku stranu.

''Otkako smo lansirali ovu liniju veša, konstantno nas zasipaju poruke naših mušterija u kojima uglavnom govore kako su i predugo čekali na nešto poput ovog'', ističe Akkiko Okunomiya. (Azramag.ba)