Kako se zaljube: Bik kalkuliše, Blizanci bezbrižno, Rak lako...
Foto: Tuzlanski.ba

Pri ulasku u vezu, kao ni u sposobnosti prepuštanja ili navici "igranja igrica" nismo svi isti, a vaš horoskopski znak otkriva jeste li naivni, brzopleti, rezervisani...

Ovan

Pripadnici ovog znaka puni su života i energije, a iako su temperamentni njih vodi logika. U odnosima vole biti ti koji imaju kontrolu, pa se doziraju kako bi ih partner poželio još više. Vole duboko, stabilno i strastveno - no to im se dogodi rijetko. Inače jesu zaljiubljive prirode u tome ih vodi strast te ne misle ozbiljno - vole isprobavati sve novo. Tako su skloni i prevarama u odnosima koje ne doživljavaju ozbiljno.

Bik

Sukladno s horoskopskom simbolikom Bika, oni su doista tvrdoglavi i uporni. Teško se zaljubljuju, no prvenstveno jer imaju strogo određene kriterije onog što žele, a same ih može iznenaditi da im se svidi neko ko nije njihov tip. Kalkulišu oko ulaska u vezu, no ne ostavljaju dojam toga jer su strastveni. Ako se zaljube, iznimno su odani i to isto očekuju od partnera. Žele stabilnu i lijepu vezu, a ne dramu i emocionalne vrtuljke.

Blizanci

Pripadnici ovog znaka u svemu žele zabavu i zanimljivost, pa tako i u ljubavi. Oni se doista bezbrižno zaljubljuju i bez problema isključuju sve moguće prepreke, pa i oprez. Svojom nonšalantnošću i prepuštanjem potiču partnera da napravi to isto, pa se lako flert kroz par dana pretvori u ozbiljnu vezu. Mogu duboko voljeti više puta u životu, no uvijek različite tipove osoba i na drugačiji način sve dok ne nađu nekoga uz koga se doista smire.

Rak

Pripadniku ovog znaka ne treba puno da se zaljubi - fizička privlačnost i zanimljiva osobnost, a oni će sami izidealizirati ostatak. Ipak, to ne znači da su budale u ljubavi, mogu biti jako zaljubljeni no trudit će se da to ne pokažu zbog svog obrambenog mehanizma i prijašnjih razočaranja. Za brak ili ozbiljnu vezu žele ozbiljnog partnera, odnosno nekoga na koga će moći računati te ko s njima dijeli svjetonazor, interese...

Lav

Pripadnicima ovog znaka nije problem pronaći ljubav zahvaljujući njihovoj magnetičnoj energiji koja privlači ljude. Ipak, prijelaz iz nečeg zanimljivog u nešto što istinski cijene i žele za cijeli život je puno teži. Stoga će u životu imati puno ljubavnika tj. partnera, no predano i istinski voljeti samo jednom. Naizgled nemaju visoke kriterije, no kako vrijeme ide u vezi oni nalaze sve više zamjerki ako im partner ne odgovara i nisu spremni pristati na manje da ne bi bili sami.

zaljubljenost-ljubav

Djevica

Pripadnici ovog znaka u ljubav pokušavaju uvesti logiku i kontrolu jer se smrtno boje ideje da su ranjivi. Zbog toga partneru na početku odnosa djeluju hladno i oko njih se mora baš puno truditi. Zaljubit će se a da nisu svjesni, a prvi znak da se je to dogodilo je da će ostati u odnosu mada oni razumski misle kako ne bi trebali. Odani su, vjerni i nježni partneri, no za njihova očekivanja i kritike treba imati živaca. Ne sviđa im se puno ljudi, no ipak se zaljube barem dva puta u životu.

Vaga

Pripadnici ovog znaka su ekstremno organizirani u svojoj glavi i fokusirani na cilj, a zaljubit će se ako sami sa sobom donesu odluku da je netko vrijedan njihove pažnje. Tako misle da se štite, ne računajući da ih njihova prosudba može prevariti. Dugo će im trebati da budu sigurni da je neki odnos to, odnosno da su spremni za veću obavezu. U mladosti se zaljube strastveno, no iz patnje nauče i usvoje što je u odnosu zapravo važno.

Škorpija

Pripadnici ovog znaka po svojoj su prirodi zaljubljiviji nego drugi znakovi, no takve opčinjenosti na njihovu žalost kratko traju. Vrlo brzo im netko može dosaditi ili se fokusiraju na mane, a poenta je u tome da podsvjesno traže partnera koji će im predstavljati izazov. Nisu lagani kao partneri, premda se tako predstavljaju, a obavezat će se na brak jako teško, odnosno ni sami neće vjerovati svojoj prosudbi i za to im treba puno vremena.

Strijelac

Pripadnici ovog znaka, koliko mogu biti zeznuti u ostalim poljima života, u ljubavi su zapravo jednostavni. U životu se zaljube nekoliko puta i to uvijek velikim intenzitetom. Trudit će se i održavati odnos ako se ispunjavaju njihove emocionalne potrebe, ponajprije nježnost i sigurnost. Problem je što ne vole biti baš sami, pa mogu bezglavo ulaziti u veze s osobama koje im nisu prikladni partneri.

Jarac

Pripadnici ovog znaka imaju svoju idealističku sliku ljubavi i od toga, čak ni snagom svoje volje, teško odstupaju. Zbog toga su previše kritični prema ljudima i malo kome dopuste da im se približi na taj način. Često tu opreznost oblikuje prvi ljubavni odnos u životu, pa postaju oni koji kalkulišu ali ne svojom voljom. Dugo i puno im treba da steknu povjerenje u nekoga, a vole tek jednom do dva puta u životu.

Vodolija

Pripadnici ovog znaka ni sami zapravo ne znaju šta bi definisali kao ljubav, stoga je i teško reći koliko se puta i kako zaljubljuju. Na početku odnosa su nezahtjevni, osvježavajući i strastveni. Tek nakon što vide da su nekoga "dobili" mogu ispipavati teren, odnosno igrati igrice. Ne žele da im neko nameće svoje u vezi, a makar to nikada ne bi priznali - vole dominirati. Ljubav na dulje staze doživjet će s nekim ko im je prijatelj, a afera će imati mnogo.

Ribe

Pripadnici ovog znaka u ljubavi su slatki, romantični i zapravo divni. U vezu ulaze cijelom svojom dušom i bez rezerve, a iz straha da im neće biti slomljeno srce od druge će strane stalno tražiti neke potvrde i dokaza ljubavi. Zbog previše ugađanja partneru mogu biti u vezi u kojoj to neko zloupotrijebi, no ne gube vjeru u ljubav. Zaljube se barem tri puta u životu, a ostaju s partnerom koji je topao i neobičan kao što su i oni sami. (24sata.hr)