Foto: Tuzlanski.ba

Čak i one koje ne interesuje putovanje u svemir, mogu da imaju uvid u beskrajno prostrantvo vasione zahvaljujći satelitima koji u sve većem broju kruže oko Zemlje

satelit-oko-zemlje

Iznad Zemljine atmosfere je postalo prilično gusto, zbog sve većeg broja satelita koji orbitiraju oko naše planete. Ove nevjerovatne fotografije satelita koji kruže oko Zemlje sad su dospjele i na internet.

Vala Afshar, šef marketinga mrežne kompanije "Ekstrim Netvork", je skoro postavio fascinantnu fotografiju na Twiter koja prikazuje svaki satelit u svemiru koji trenutno kruži oko Zemlje.

sateliti-oko-zemlje

Dok se lagano pripremamo za eru kada će putovanja u svemir postati uobičajena, teritorije koje su pre samo nekoliko decenija bile neovlašćene mogle bi da postanu destinacija turista.

Čak i one koje ne interesuje putovanje u svemir, mogu da imaju uvid u beskrajno prostrantvo vasione zahvaljujći satelitima koji u sve većem broju kruže oko Zemlje.

Mobilni telefoni i navigacioni sistemi se oslanjaju na GPS satelite i satelitske antene. Televizijski operateri koriste satelite i komunikacione sisteme, i može se reći da je prilična "gužva" iznad Zemljine atmosfere. (Dnevni avaz)