Četiri horoskopska znaka će u aprilu sreću pronaći na neočekivanom mjestu
Foto: Tuzlanski.ba

Proljetna groznica za mnoge horoskopske znakove znači sreću. Sve cvjeta i oživi, pa tako i mi osjetimo nalet energije, želimo puno toga napraviti ili promijeniti, a neki će također osjetiti ugodne leptiriće ljubavi u stomaku. Međutim, četiri horoskopska znaka ističu se u zodijaku naredni mjesec, jer ih očekuje vrlo sretan niz, ali na nekim neobičnim mjestima, u neočekivanim situacijama.

Ova 4 horoskopska znaka će u aprilu pronaći sreću na neočekivanom mjestu:

Bik: sreća u svađi, ali s onom pravom, srodnom dušom 

Naći ćete sreću u konfrontacijama. Svi znamo da vam je ugodno biti tvrdoglavi, da imate naoštrene rogove i odbijate se promijeniti, ali dogodit će se nešto neobično u vezi s vašim 'protivnikom', jer ćete brzo dobiti osjećaj da ste pronašli srodnu dušu. Drugu polovicu sa suprotnim stajalištima. Osobu koja će vam pomoći ne samo artikulirati svoj stav o nečemu, nego koja iznosi na vidjelo i pomaže vam razumjeti i svoje stavove. Vaša najviše frustrirajuća kvaliteta može biti vaše odbijanje da se izjasnite i objasnite svoje stavove, ali ovaj će susret kristalno razjasniti vaše razmišljanje i uvjerenja. Kad ste u mogućnosti raspravljati na ovoj višoj razini, neke će negativne emocije biti uklonjene. Vidjet ćete ljepotu u fokusiranju na logiku i susretu s jednakim, na ravnopravnom terenu, prenosi Miss7.

Blizanci: puno ljenčarenja nakon što naučite reći "ne" Napokon 

Vaša neočekivana sreća doći će nakon što kažete „ne“. Uvijek ste tako zauzeti, uklapate sve pozive u svoj raspored, ali ovog mjeseca planirat ćete unaprijed biti lijeni. Odblokirat ćete određeni broja dana ili sati tako da ćete raditi apsolutno ništa, naći ćete si izgovor kako biste rekli „ne“ nekom dosadnom događaju, zabavi za koju ste ionako preumorni da biste išli, te prijatelju koji misli dobro, ali bi postao prijelomna tačka u društvenom kalendaru ispunjenom do vrha. Nema svako i svo pravo na svaki trenutak vašeg slobodnog vremena. Možete provesti cijelu subotu gledajući filmove, a da sa strane ne perete veš ili kuhate. Šta god da se čini neproduktivnim, oslonite se na to. Vaše baterije će se konačno moći napuniti.

Djevica: lucky looser, vaša je nova, sretna uloga

Bit ćete najsretnija gubitnik/ca ovog mjeseca. Znamo da to zvuči poput svetogrđa, ali radit ćete (i uživati) u nečemu takmičarskom samo zbog sudjelovanja. Trčite utrku i dođite zadnji. Sjednite za računar i igrajte svoju omiljenu igricu i izgubite. Otiđite na trivijalnu večer gdje nećete gledati seriju ili film koji ste gledali milion puta. Samo napravite nešto u čemu nećete pobijediti i uživajte u spoznaji kako je to dovršiti zadatak bez porazne težine vlastitih očekivanja. Ne dolazi sve u životu s tako visokim ulozima. Nećete živjeti, a niti umrijeti držeći na prvom mjestu ljestvice udarnika. Ali, možete se jednostavno zabaviti – i to dobro, kao što već duže vrijeme niste.

Jarac: nepromišljene odluke koje donose užitak

Vaša sreća ovog mjeseca dolazi od trenutačnog zadovoljstva. Poznati ste po svojoj strpljivosti, pragmatizmu, finansijskoj stabilnosti, ali ovaj mjesec idite punim plućima te neka vaš moto bude: „Želim to, imat ću to“. Vidite par cipela u trgovini? Novu knjigu? Fora kapa na Instagramu? Isprobajte kako je dobar osjećaj jednom reći „da“ samima sebi. Ne kažemo da odete kupiti novi auto ili vikendicu, ali prepustite se užitku kupovine neke sitnice koja vam neće pomoći. Uživajte u plodovima svog rada. Vaša plaća nije zamišljena da se uokviri i objesi na zid. (Tuzlanski.ba)