Bodibilder ubrizgavao zloglasno ulje u mišiće, evo kako groteskno izgleda (VIDEO)
Foto: Tuzlanski.ba

Zbog ubrizgavanja zloglasnog sintola, ovaj je bodibilder trajno naštetio svom tijelu. Iako izgledaju tako, njegovi zadebljali mišići su nerazvijeni i izgledaju groteskno.

sintol-misiciŠta je zapravo Sintol (Synthol)?To je jedna vrsta ulja, koju su izmislili iz potpuno drugih razloga, ali je netko otkrio da povećava mišićnu masu ako je izravno ubrizgan u mišićno tkivo.

Tako su ga počeli koristiti i profesionalni sportistii za minimalnu korekciju oblika svojih mišića. Mnogo profesionalaca IFBB-a svoj uspjeh može zahvaliti upravo Sintolu – ni ne slutite koliko profesionalaca korigira svoje nedostatke Sintolom.

Uporaba Sintola ubrzo je mijenjala profil, što znači da ga u zadnje vrijeme koriste i kvazi bilderi, umjesto treninga za dobivanje oblina, jer – uprkos bolnoj upotrebi - lakše je ubrizgati ulje u mišiće nego ih teškim naporom povećati. Ali u većini slučajeva ljudi zaborave jednu činjenicu, da je rezultat i u najboljem slučaju odvratan. Nažalost, u današnje se vrijeme Sintol može kupiti bilo gdje u Americi, jer je u slobodnoj prodaji, ali nije veliki problem nabaviti ga ni kod nas. Srećom, kod nas još nije bilo slučaja sa tako intenzivnom upotrebom Sintola (kao na ovom video zapisu) , ali nemojte misliti da je nepoznati pojam među bilderima.