Bez obzira na to koliko volimo svoje krznene prijatelje, niko ne voli vidjeti svoje omiljene komade odjeće prekrivene dlakama. 

Riješite se dlaka sa odjeće jednostavnim trikom
Foto: Chat GPT 4 | Ilustracija

Biti vlasnik kućnog ljubimca donosi velike radosti, ali i neke izazove, kao što su dlake na odjeći. Nikome od nas nije prijatno ugledati ih na odjeći koju želimo da obučemo. Ponekad, kada smo u žurbi nemamo vremena da ih očistimo, te radije izaberemo neku drugu odjeću. 

Međutim, postoji i rješenje koje neće oduzeti previše vremena a za rezultat će donijeti odjeću bez ijedne dlačice. 

Tajna se krije u vlažnim maramicama. Prije nego što krenete sa pranjem odjeće, dovoljno je da u bubanj mašine ubacite vlažnu maramicu koja će pokupiti sve dlačice i nečistoće sa odjeće. Ukoliko ne želite da miris maramice ostaje na odjeći onda samo izaberite one bez mirisa. 

Odjeću je prije pranja potrebno istresti i ne smotati previše kako bi se dlačice u postpunosti uklonile. Ovaj trik ne samo da će ukloniti dlačice sa odjeće, već će i odjeću učiniti higijenski čišćom. 

Osim ovog rješenja tu je i klasični valjak za dlačice, gumena rukavica kojom možete preći preko odjeće čime će se dlake zalijepiti za rukavicu, kao i sušenje na otvorenom. Međutim, vlažne maramice se čine kao najjednostavniji izbor.