Subota, 18. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bez stresa i panike: Pet stvari koje morate znati ako planirate vjenčanje

Preuzmite sliku

Posljednja stvar koju želite je da nešto krene po zlu, stvari izmaknu kontroli, a vi završite s ogromnim kreditom kako biste otplatili tu posebnu noć.

Posvetite dovoljno vremena odabiru vjenčanice koja vam najbolje pristaje. Svaka djevojka sanja o vlastitom vjenčanju i naravno, želi zablistati. Prema tome, kod odabira idealne vjenčanice ne treba žuriti. Povedite sa sobom osobu koja će vam dati iskren savjet. Isprobajte dovoljno krojeva kako biste vidjeli što vam najbolje stoji. Radi uštede budžeta, nemojte kupovati haljinu, već je iznajmite za prvo nošenje. Tada ćete biti sigurni da je nova, a nećete izdvojiti preveliku svotu novca.

  • Napravite financijski plan i uzmite u obzir i najsitnije detalje, a želje razmatrajte u okviru financijskih mogućnosti. U planer bilježite ideje sukladno svom budžetu. Ako stavite na papir šta želite i s kojim novcem raspolažete, bit će vam lakše donositi odluke.

    Provjerite ponudu barem nekoliko cvjetnih ateljea prije nego li odlučite koga želite zadužiti za dekoracije. Osim što možete naići na velike razlike u cijeni, možete računati i na nekoliko potpuno različitih stilova ukrašavanja. Aranžmani mogu varirati s obzirom na izbor cvijeća i ovisno o tome koliku raskoš ste zamislili. Neka budu ujednačene boje, skladno postavljeni stolovi i decentni ukrasi. Ukoliko pretjerate, od silnog kiča, ništa neće doći do izražaja.

  • Poslušajte nekoliko bendova prije nego li donesete konačnu odluku. Dođite na probu određene grupe za koju mislite da bi vam mogla svirati na vjenčanju. Raspitajte se jesu li zadovoljni parovi koji su ih već uzimali i napravite barem djelomičan popis pjesama. Ako ste jedna od onih koja voli moderna vjenčanja, svejedno pokušajte uklopiti svima poznate, domaće pjesme kako bi se i nešto starija populacija dobro zabavila.

    Nemojte štedjeti na fotografijama. Da biste se prisjetili kako ste izgledali na najvažniji dan, bitno je napraviti book u kojem su sačuvani vaši najljepši trenutci. Kreativni fotografi moći će vjerno prenijeti atmosferu koja je vladala. Fotke moraju biti maštovite, interesantne i napravljene s mnogo truda. One su najbolji dokaz vaše čarobne večeri. (cosmopolitan.hr)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , ,