Subota, 13. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Zumba fitness ludilo u našem gradu !!!

zumba with adila1
Preuzmite sliku

Popularno

Zumba u posljednjih deset godina osvaja svijet kao najpopularniji fitness program, a u zadnje dvije godine postaje sve traženiji i kod nas.

zumba with adila1

Adila Latifagić, licencirana ZUMBA fitness instruktorica, donijela je Zumba fitness program i u naš grad.

Zumba je fitness program inspirisan Latino ritmovima, internacionalnom muzikom i plesnim pokretima koji stvaraju dinamičan, uzbudljiv i efektan trening. Jedan Zumba fitness trening traje od 45 do 60 min, a sastoji se od 10 do 15 minutnog zagrijavanja u kojem se rade osnovni pokreti aerobika kao što je STEP TOUCH uključujući pokrete ruku, ramena, prsnog dijela i leđa, kardio dijela koji uključuje jači intezitet vježbanja i više pokreta, TONINGa oblikovanje mišića cijelog tijela i COOL DOWN-a i STRECHING –a opuštanje i istezanje.

zumba fitness1

Aqua Zumba fitness na kompleksu "Pannonica"

Ovaj oblik fitnessa zasnovan je na jednostavnosti pokreta koji se lako ponavljaju. Nakon uspješno prezentiranog, dobro prihvaćenog Aqua Zumba programa na koji se održavao na kompleksu “Pannonica“, Adila od oktobra mjeseca nudi još dva Zumba programa: Zumba Tomic – program namijenjen najmlađoj populaciji uzrasta od 4 do12 god. i Zumba Gold – program namijenjen populaciji treće životne dobi odnosno penzionerima koji  se mogu besplatno pridružiti. Postoji i specijalni program ZUMBA – fitnessa, kao što je  Zumba Toningpodrazumijeva vježbe sa bučicama

zumba fitness2

Već na prvom treningu osjetit ćete navalu dobrog raspoloženja i pozitivne energije, što i izdvaja Zumbu od ostalih fitness programa. Veseli Latino ritmovi vas motivišu tako da niste ni svjesni da vježbate nego da se dobro zabavljate. Ovim fitness programom poboljšavate rad kardio-respiratornog i kardio-vaskularnog sistema, jačate mišiće, povećavate pokretljivost tijela, kondiciju i poboljšavate svoopšte stanje svog organizma sagorijevajući oko 800 kalorija po jednom treningu. Opširnije pogledajte u video prilogu:

Dođite, zabavite se, oslobotite se stresa, viška kilograma, obikujte svoje tijelo, učinite nešto pozitivno za sebe.

Zumba fitness se održava tri puta sedmično u Katoličkom Školskom Centru Tuzla, (ponedeljkom od 17:30 te srijedom i petkom u terminu od 19:00 sati).

zumba fitness

Za sve dodatne informacije posjetite Facebook stranicu: www.facebook.com/ZUMBATuzla ili kontaktom na broj telefona: 061 680 – 360. Opširnije o Zumba fitnessu možete pronaći na oficijelnoj web stranici www.zumba.com

zumba fitness4

Sponzorisano / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: