Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Tuzlaci spremni za derbi Milan-Juventus: “Najbolji klub, najbolji portal i najbolji grad”

tuzlaci-derbi
Preuzmite sliku

Popularno

Sutra u 20:45h na čuvenom San Siru odigrat će se derbi Italijanske serije A između Milana i Juventusa.

tuzlaci-derbi

Jedan od najvećih derbija Italijanske Serije A, odigrat će se sutra na čuvenom stadionu Milana – San Siro. U goste Rossonerima iz Milana stiže lider prvenstva Juventus, koji igra u fantastičnoj formi. Da “Stara dama” i u našem gradu ima svoje vjerne navijače pokazuju i četiri naša sugrađanina koji će noćas tačno u ponoć krenuti put Zagreba gdje će se sa ostalim navijačima Juventusa sa prostora Balkana zaputiti prema Milanu da podrže svoj klub.

Fotografija koju su nam naši sugrađani danas poslali zaista nas je izuzetno mnogo i prijatno obradovala. I ovaj gest naših sugrađana je dokaz da web portal Tuzlanski.ba za kratak period postojanja, pored zavidne čitanosti postiže upravo ono što je prevashodni cilj i ideja, a to je jedna pozitivna priča svih onih koji istinski vole svoj grad i svoju čaršiju.

Nakon što smo ih pitali za kratku izjavu o detaljima samog putovanja, kao i ovog gesta kojim su nas prijatno iznenadili, kratko su nam samo poručili: “Najbolji klub, najbolji portal, najbolji grad…. A o ostalom, pričat ćemo kada se vratimo sa derbija”

Gledajući istoriju Juventus je nešto uspješniji u Seriji A sa 53 pobjede, 47 pobjeda Milana i 53 neriješena susreta. Ukupno u svim susretima Juve 73 pobjede, Milan 64, a nerješeno 70 puta.

Momci Sretno i očekujemo da pored imena “Stare dame” na čuvenom San Siru odjekne ime i druge svetinje, a to je Sloboda Tuzla!

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: