Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Štand pored puta: „Za one kojima je pomoć potrebna, besplatno, halal bilo!“ (FOTO)

jusuf-car
Preuzmite sliku

Popularno

Ima troje djece i imanje koje mu pruža dobar život, a višak je namijenjen za sevap…
jusuf-car

Ova fotografija postala je hit na Facebook stranicama širom Bosne i Hercegovine. Riječi hvale svakodnevno pristižu na predivan gest Jusufa koji posjeduje imanje u blizini Jelaha i koji svoje proizvode prodaje na ulazu u taj grad. Ljudi kažu da kupcima podijeli voća i povrća da ponesu onima kojima je to najpotrebnije.

Jelašani sa ponosom prepričavaju situaciju kada je njihov sugrađanin prije nekoliko dana jednom čovjeku darovao vreću brašna i paket ulja da odnese siromašnom komšiji.

„Nema ovakvog nigdje, Allah ga nagradio,” Dokaz da nivo pismenosti nije odraz čovječnosti”, „”Svi smo mi ljudi, ali rijetko je ko čovjek”, „Da su svi ovakvi , danas niko ne bi bio gladan na svijetu. Svaka čast za ovog čovjeka”- samo su neki od komentara na Facebooku.

Jusuf kaže da je sa svojim životom zadovoljan. Ima troje djece i imanje koje im pruža dobar život, a višak je, namijenjen za sevap.

Ovo je dokaz da je Bosna i Hercegovina zemlja dobrih, humanih, poštenih ljudi, a političari neka se ugledaju na jednog Jusufa, pa će nam jednog dana biti puno bolje. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: