Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

“Leteći Tuzlaci” proteklo ljeto proveli radno (VIDEO)

free-run1
Preuzmite sliku

Popularno

Kada su u pitanju mjesta i lokacije za skakanje i sve što uz to ide za njih ne postoje ograničenja, jer njima je apsolutno sve izazov.

free-run1

FreeRun parkour su ekstremni sportovi koji su slabo zastupljeni na našem području i ne pridaje im se puno pažnje. Parkour je vještina kretanja kroz okolinu, savladavanje prepreka u što bržem i efikasnijem roku koristeći samo dva pomagala: Tijelo i um. U parkour-u je naglasak na učinkovitosti.

Mlade tuzlake koji se bave ovom uistinu neobičnom vještinom smo već nekoliko puta predstavljali. Međutim, nerijetko nam na redakcijski mail stignu fotografije od naših sugrađana u kojima obično piše: “Ovi momci nisu normalni”. Određena lokacija na kojoj vježbaju ne postoji, oni vježbaju u svakom dijelu grada i možete ih vidjeti svugdje.

“Prije nego što ste nas predstavili široj javnosti, gdje god se pojavimo u gradu gledali su nas izuzetno čudno, nakon nekoliko vaših članaka, brojnih pozitivnih reakcija i nekih gostovanja, sada nas mnogi prepoznaju, čak nam je i jedna gospođa prišla i rekla, da nas je gledala na internetu i da se boji da se ozbiljno ne povrijedimo…” poručili su nam članovi skupine FreeRun parkour koji su ljetno proveli radno. Ljetos je u Tuzlu stigao mladić iz Kanade, koji sa našim momcima trenirao na tuzlanskom asfaltu, a nakon toga postavio i snimak na youtube. kao sažetak svega onoga što su skupa odradili. Svaka čast momci:

Povezani članci:

Tuzlaci koji u našem gradu ne poznaju granice niti ograničenja! (FOTO)

Tuzla: Pogledajte kako izgleda jedan “običan” izlazak na kafu ovih mladića (FOTO/VIDEO)

Centralni gradski park: “Dok Tvrtko ne stigne mi se malo igramo” (VIDEO)

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: