Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Posljednja želja malog Hajrudina je da upozna Zlatana Ibrahimovića

mali-hajrudin
Preuzmite sliku

Popularno

Osmogodišnji Hajrudin Kamenjaš je obolio od leukemije s kojom se bori već šest godina. ljekarske prognoze nisu baš najoptimističnije, a dječakova želja je da upozna fudbalera PSG-a i švedskog reprezentativca bh. korijena Zlatana Ibrahimovića.

mali-hajrudin

Posljednja želja mu je da vidi Zlatana Ibrahimovića i sa tom posljednom željom me zaduži mali Hajrudin koji nema više puno vremena. Majka od Hajrudina Amela Kamenjaš me takođe zamoli grcajući u suzama da poduzmem sve i pokušam ispuniti ovu posljednju želju njenog sina. Po prognozi ljekara mali Hajrudin nema puno vremena, najviše mjesec dana. Molim vas ako neko ima kontakt sa Zlatanom Ibrahimovićem ili kontakt sa njegovim menedžerom da nam pomognu“, napisala je na svom FB profilu Tevhida Thea Rekić koja u Njemačkoj ima humanitarnu organizaciju preko koje pomaže u liječenju djece iz BiH, a pomagala je i oko prevoza male Belmine Ibrišević i smještaja njenih roditelja.

Hajrudinovo liječenje je plaćeno preko Federalnog fonda zdravstvenog osiguranja i akcija ne zahtijeva novac, samo kontakte:

Nije nam bitan prevoz i gdje se Zlatan nalazi. Ja ću od sebe sve ostalo da organiziram, bitan nam je kontakt i da Zlatan pristane. Vjerujem u nas!“, napisala je Thea. Mail adresa Theine organizacije je info@lightfortomorrow.de. Mali Hajrudin se prošle godine upoznao i sa bh. reprezentativcem Vedadom Ibiševićem koji ga je posjetio u bolnici u Tibingenu. (Slobodna-bosna.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: