Subota, 25. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Panonska jezera privlačna za strane sportiste: Odbojkašice Orebra dolaze na pripreme u Tuzlu!

odbojkaski teren panonsko
Preuzmite sliku

Popularno

Odbojkašice Orebra su aktuelne prvakinje Švedske!

\"odbojkaskiVišestruka namjena kompleksa Panonskih jezera dobija na još većem značaju. Naime, uprava ženskog odbojkaškog kluba „Orebro\” iz Švedske, ujedno aktuelnih prvakinja ove zemlje, odlučila je da pripreme pred predstojeću sezonu u ovoj skandinavskoj zemlji obave upravo u našoj zemlji, u našem gradu, na kompleksu Panonskih jezera.

Uprava kluba je najavila dolazak narednog mjeseca. Orebro je inače već dvije godine na samom vrhu ženske odbojke u Švedskoj obzirom da su već dvije godine prvakinje. U njihovom klubu igraju i četiri reprezentativke ove zemlje. Također igračica jedna od odbojkašica iz Orebra je i naša zemljakinja, Brčanka Aida Rezović

Dolazak na pripreme podržala je Općina Tuzla i načelnik Jasmin Imamović, koji će uz ženski odbojkaški klub „Student\” Tuzla biti domaćin Šveđankama.

\"orebro

Kontaktirali smo Almira Žilića, trenera odbojkaškog kluba „Student\” Tuzla, te ga zamolili da nam kaže informaciju više o dolasku Šveđanki u naš grad:

Radi se o odličnoj odbojkaškoj ekipi koja je među deset najjačih u evropskoj ženskoj odbojci. Delegacija kluba već je boravila u Tuzli i obišla kompleks Panonskih jezera. Oduševljeni su ponudom kompleksa, koji pruža odlične uslove za pripreme jedne ekipe. Djevojke iz Orebra bit će smještene u dijelu hotelskog kompleksa Doma penzionera Tuzla, a tokom priprema zajedno sa našim klubom odigrat će nekoliko susreta\” – kazao je Žilić.

\"student

Pješčani odbojkaški teren, fitnes sprave, slana ljekovita voda kao i drugi popratni sadržaji oduševili su Šveđane koji su posjetili kompleks. Namjera Općine Tuzla koja podržava dolazak švedske ekipe jeste da se odbojka u gradu soli ponovo vrati na viši nivo, kada su ekipe iz Tuzle dominirale domaćim prvenstvom.

\"panonac-juni1\"

Pripreme odbojkaškog kluba „Orebro\” u Tuzli, svojom posjetom podržaće i švedski ambasador u BiH Bose Hedberg (Bosse). Također, planirano je i bratimljenje Tuzle i Orebra, čime bi saradnja dva grada u budućnosti bila snažnija.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: