Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Okončana akcija pomoći Mućetu: Obezbijeđeni odjeća, obuća, smještaj…

mustafa-delibeg
Preuzmite sliku

Popularno

Svi koji žele pomoći našem sugrađaninu, mogu i direktno stupiti u kontakt sa njim na broj telefona 065 315 602.

mustafa-delibeg

Početkom mjeseca objavili smo članak o našem sugrađaninu Mustafi Delibegoviću – Mućetu, o njegovoj trenutnoj situaciji kao i potrebi da mu se pomogne. Već sutra ujutro nakon objave, krenuli smo u realizaciju akcije pomoći.

Kako nam je u razgovoru prethodno rekao, Mućetu je konkretno bilo potrebno: „Polovne patike broj 44 ili 45, prašak za veš, bicevi za brijanje, pjena za brijanje, kanta za pranje veša, polo-salama 400g (15komada za cijeli mjesec), zimska jakna veći broj XXL i jedna jesenja dukserica”

Međutim, kroz nekoliko razgovora i samo par dana nakon početka prikupljanja osnovnih stvari koje su mu bile potrebne, Mustafa je ostao i bez krova nad glavom.

Odma po objavi članka iz Hotela „Tehnogad” stigla je pomoć u vidu obezbjeđenog dnevnog obroka, određena novčana pomoć, ali i izuzetna susretljivost da mu se pomogne na svaki drugi način.

mustafaaa21„Muće je jučer došao kod nas sa jednom zeljom i zahtjevom. Naime, da mu pokušamo obezbjediti krov nad glavom, iz razloga što mu je gazdarica u čijoj kući je boravio dala rok do jučer da napusti njenu kuću. S tim u vezi moramo Vas obavjestiti da je jučer Uprava Hotela Tehnograd Tuzla, posredstvom Službe za stambene poslove Općine Tuzla uspjela da našeg Mućeta dugotrajno zbrine i smjesti u Mihatoviće (kolektivni smještaj) u stan od 50m2 sa upotrebnom WC-a, kuhinje i to bez novčane naknade i također pružila mu jednokratnu novačanu pomoć.„ poručili su iz Tehnogada.

Uporedo sa ovim aktivnostima, građani su svakodnevno donosili svoj doprinos u odjeći, obući kao i drugim stvarima u prodavnicu Firfas d.o.o. u kojoj je bila postavljena i kutija za novčane donacije sa kojima je Muće odmah po uručenju kupio isključivo hranu (paštete, sardine, selamu).

„Drago mi je da na neki način mogu sudjelovati i dati svoj doprinos ne samo u ovoj nego i u svim drugim humanitarnim akcijama koje se organizuju u našem grad u i šire. Uvijek u budućnosti bit ću na raspolaganju svim dobrim ljudima koji organizuju humanitarne akcije.” Rekao nam je Armin Bilalić, vlasnik prodavnice Firfas u koju su građani donosili svoj dobrinos u ovoj akciji.

Zanimljiva anegdota desila se kada smo našem Mustafi dali jednu jaknu koju mu je donirao naš sugrađanin. Nakon što je obukao i pogledao se u izlog, rekao je da mu je žao što mu je neko dao novu jaknu i kako kaže “orginal je” mogao je vlasnik sigurno još nositi, prije nego što je pokloni nekome…  

Iako smo uradili dosta ipak postoji još načina za sve one koji žele pomoći Mućetu. Naime, u smještaju u Mihatovićima Mustafa nema grijanja, te nam je rekao da bi volio kada bi uspjeli do Zime da mu pomognemo da nabavi neku peć ili šporet na loženje i kako kaže „dovoljno bi bilo, dvije tone ćumura”.

Svi koji žele pomoći našem sugrađaninu, mogu i direktno stupiti u kontakt sa njim na broj telefona 065 315 602.

Ispred portala Tuzlanski.ba zahvaljujemo se svima koji su dali svoj doprinos u realizaciji i ove humanitrane akcije a naročito Hotelu “Tehnograd” i prodavnici Firfas D.o.o. na ukazanoj susretljivosti, razumijevanju i pomoći…

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: