Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Odličan meč: Pogledajte “uspavanku” u režiji Igora Emkića (VIDEO)

igror-emkic-osijek-tuzlanski-ba
Preuzmite sliku

Popularno

Borilački spektakl FFC05 održava se u osiječkoj dvorani Gradski Vrt.

igror-emkic-osijek-tuzlanski-ba

Naš Igor Emkić na vaganju bio je težak 86 kilograma, dok je njegov protivnik Ivan Stanić nešto teži – 89.6kg.

Igor Emkić višestruki prvak BiH u kickboxu, dobio je poziv na prestižni Final Fight Championship u Osijeku svega šest dana prije samog meča. Iako nije imao više vremena za bolju i kvalitetniju pripremu najavio da će dati sve od sebe a upravo to smo i mogli gledati od samog početka meča kada je već u prvim sekundama meča prvi put svog protivnika, domaćeg predstavnika Ivana Stanića, snažnim krošeom poslao na pod i na taj način dao do znanja da će dati sve od sebe da svoju prvu borbu u FFC-u okonča pobjedom.

“Tuzlanski stroj” je dominirao cijelim tokom meča,  a nakon Knock-outa u trećoj rundi, komentar “BH Mašine”, Dževada Poturka dovoljno je rekao: “Ovakvog Knock-Outa se ni u Tokiju nebi postidjeli”. Nakon udarca kojim je Igor okončao meč prije vremena Ivan Stanić je nekoliko minuta ležao na podu gdje mu se pružala mu se ljekarska pomoć. 

U svom obraćanju nakon meča Igor je istakao da je pozvan tek nekoliko dana prije meča ali da je dao sve od sebe, nakon čega je poželio svom protivniku što brži oporavak uz konstataciju da se ipak radi o sportu a ne o tuči. Zahvalio se Igor publici, organizatoru, svom klubu i treneru ali i Tuzli. 

Igor Emkić, je inače član Kluba borilačkih vještina “Flek Tom – Cat”. Podsjećamo, Emkić je reprezentativac i višestruki prvak BiH u kickboxu, a praktično sa svakog takmičenja na koje ode donesio je medalje. Na Evropskom prvenstvu je osvajao srebrenu i bronzanu medalju, a na Svjetskom srebrenu. Nakon što je igor i više nego uspješno okočao amatersku karijeru – pod palicom trenera Salke Zildžića ali i pomoćnih trenera Samira Mehića i Mesuda Selimovića krenuo je i više nego uspješno u profesionalne vode. Čestitke Igoru ali i cijeloj ekipi Kluba borilačkih vještina “Flek Tom – Cat” (Tuzlanski.ba)

podijeli12

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: