Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Obilježeno 18 godina od masakra na tuzlanskoj Kapiji (FOTO/VIDEO)

malac-fatiha
Preuzmite sliku

Popularno

Najteži ratni zločin nad civilnim stanovništvom grada Tuzle

malac-fatiha

Članovi porodica stradalih, brojne delegacije i građani Tuzle položili su cvijeće na Slanoj Banji, a zatim je održana komemoracija na Kapiji, gdje su prije 18 godina granatom sa Ozrena zločinački ubijeni 71 mladić i djevojka, a dvostruko više je teško ili lakše ranjeno.

kapija-banja

Tuzlanska Kapija pamti i opominje da masakr njene mladosti još nije kažnjen. Jer Novak Đukić nije jedini počinilac tog masakra, znaju se i drugi, a mi ne možemo prihvatiti da se balansira i prave strategije za suđenje ratnim zločincima jer to nigdje ne vodi, rekao je član Predsjedništva BiH Željko Komšić.

“Ovo je najveća tragedija u historiji Tuzle. Prije 18 godina Tuzla je postala žrtva teškog ratnog zločina. Ubili su mladost Tuzle i mi želimo da se to pamti. Želimo da opominjemo, te da se nastavi progon počinilaca ovog zločina. Samo jedan čovjek je, nažalost, osuđen za zločin, ali mi čekamo presudu Karadžiću i Mladiću. Ratni zločin ne zastarijeva i mi nikada nećemo odustati od želje, namjere i opomene da zločinci budu uhvaćeni, optuženi i osuđeni za ovaj strašni zločin”, rekao je načelnik Općine Tuzla Jasmin Imamović. (Federalna.ba – Salih Brkić / Foto: Tuzlanski.ba)

kapija-fotogalerija2

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: