Petak, 12. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Najbolji zimski festival u BiH: S(H)ANKANJE 2013 (VIDEO)

natasa-sankanje
Preuzmite sliku

Popularno

S(H)ANKANJE već treći put zaredom uspostavlja svoju bazu na planini Vlašić i ove godine idemo dalje i bolje nego ikada do sada!!!

natasa-sankanje

U periodu od 20. do 22. decembra 2013.godine planina Vlašić postat će dom svim ljubiteljima dobrog provoda i naravno zimskih sportova. Oficijelno prisustvujemo Ski opening Festivalu i otvaramo 3. S(h)ankanje po redu!!!

Kao što već znate, provod na S(h)ankanju se prepričava tokom cijele godine i ovaj put potrudite se da i Vi budete sa nama jer smo vam spremili još VIŠE DEŠAVANJA. Od novih stageova, više izvođača, novih dnevnih aktivnosti i mnogo nagrada, sve je to razlog da se uputite na planinu Vlašić i provedete 3 nezaboravna dana sa nama.

sankanje

Organizator nezaboravne trodnevne zabave na planini Vlašić od 20 do 22 decembra i ove godine je Turistička agencija – Sol Azur & Buena Vista. Informacije o smještajnim kapacitetima možete pogledati OVDJE!

Za sve potrebne dodatne informacije kao i rezervacije obratite su ljubaznom osoblju agencije – Sol Azur & Buena Vista. putem njihove oficijelne Facebook stranice ili putem telefona 033 550 540 / 033 550 561.

Lokacija Vlašić – Planina koja ima dušu

Vlašić je visoka planinska prepreka, koja se nalik ogromnoj tvrđavi nadnosi nad okolinom. Ona zauzima značajno mjesto u turističkoj ponudi ovog područja zahvaljujući njenim šumama, pašnjacima i brojnim izvorima.

Ova planinska ljepotica nalazi se u samom srcu Bosne i Hercegovine, te je još u vrijeme Austro – Ugarske uprave bila prepoznata kao izvrstan turistički centar. Na Babanovcu (1260m), koji je sa Travnikom povezana s faltnom cestom dugom 20 km, nalazi se poznati centar za zimske sportove, kojim raspolaže sa 5 skijaških liftova, staze za hodanje na skijama u ukupnoj dužini od 15 km i sa 4 skakaonice. Godinama je bila poznata a po internacionalnom Pokal Vlašić Evropa Kupu koji je 13 puta održan na 90-metarskoj skakaonici na kojem su pred 12000 gledalaca nastupali takmičari iz 10 evropskih zemalja, Japana i SAD, statusu Rezervnog aklimatizacijskog sportskog centra XIV Olimpijskih igara, te prestižnom priznanju Srebrena pahuljica.

Hoćete li sankati ili šankati izbor je na vama !!!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: