Srijeda, 24. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Mogu li Messi i Ronaldo sve ono što može Tončo iz Morančana kod Tuzle (VIDEO)

tonco-tuzlanski1
Preuzmite sliku

Popularno

17-godišnjak iz Morančana u blizini Tuzle bavi se ovom zaista zanimljivom disciplinom… 

tonco-tuzlanski1

Najkraća i najjasnija definicija freestyle fudbala je: vještina izvođenja trikova sa loptom koristeći se svim dijelovima tijela.

Oni koji nisu informisani, nazivat će to žongliranjem, tehniciranjem ili na neki treći način. To možda i nije posve netačno, ali nije baš ni tačno. Zašto? U žongliranju je cilj održavati jednu ili više lopti (ili neke druge predmete) u zraku, dok se u freestyle fudbalu sve vrti oko trikova i različitih kombinacija trikova i gdje je dozvoljeno da lopta dotakne tlo samo u svrhu izvođenja određenog trika.

Ova disciplina iz godine u godinu postaje sve popularnija kako u svijetu tako i kod nas.

Antonio Tokić „Tončo” je 17-godišnji mladić iz Morančana kod Tuzle, trenutno pohađa turističko-ugostiteljsku školu u Tuzli a njegova najveća ljubav je lopta. Međutim, ne u smislu da aktivno trenira fudbal, nego upravo na način kakav smo predstavili u samom uvodu ovog članka, radi se o freestyle disciplini.

tonco-21

„Ljubav prema freestyle fudbalu rodila se nakon sto sam odgledao par klipova na Youtube, nakon toga sam počeo sa konstantnim pokušavanjem izvođenja tih trikova. Putem Facebooka sklopio sam prijateljstva sa momcima koji se bave freestyle fudbalom. U stalnom kontaktu sa njim dolazim do raznih video zapisa koji objašnjavaju kako izvesti neki potez.” Za Tuzlanski.ba rekao je Antonio, a na pitanje o vremenu koje provede vježbajući sa loptom te budućim planovima, dodao je:

„Svakodnevno vježbam 1 do 2 sata. Slijedeće godine u Sarajevu održava se takmičenje u Freestylu, poznati “Red Bull Street Style”, na kojem bih zaista volio učestvovati, a do tada nastojat ću naučiti još više poteza i trikova kako bi se na što bolji način predstavio” rekao je Antonio.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: