Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Čitatelji šalju: Zaslužili smo javno gledanje utakmice, parking kod Panonskog idealno mjesto!

parking-jezero
Preuzmite sliku

Popularno

Na redakcijski mail ali i facebook inbox naše fan stranice, dobili smo nekoliko poruka sa upitom da li će biti organizovano javno gledanje utakmice Litvanija-BiH u Tuzli, u cijelosti prenosimo jedan od pristiglih mailova sa zanimljivim prijedlogom lokacije. 

parking-jezero

“Poštovana redakcijo, Budući da je naša reprezentacija na korak od historijskog uspjeha, mislim, a nadam se da ćete se složit sa mnom, da su naš grad i njegovi stanovnici zaslužili svojih ‘5 minuta’ slavlja pobjede reprezentacije.

Svakako da su prethodna slavlja na Skveru bila super, ali ovaj put neka to bude i zajedničko gledanje utakmice. Obzirom da su Sarajevo i Zenica kao i brojni drugi gradovi, već spremni da svojim građanima priušte fan zone za gledanje historijske utakmice, mislim da je konačno vrijeme da takav ambijent imaju i Tuzlaci.

Moji prijedlog kao najidealnija površina za organizovanje zajedničkog gledanja je novoizgrađeni parking kod Panonskog jezera (u neposrednoj blizini nadvožnjaka).

S nadom da ćemo historijski uspjeh naših ‘Zmajeva’ dočekati skupa i slaviti do jutarnjih sati, ostaje mi da vam se zahvalim kao portalu koji grad Tuzlu prezentuje u najboljem svjetlu.” (Tuzlanski.ba)

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST NAVIJAČKE SKUPINE „FUKARE TUZLA”

fukaree-mozaik

Ovim putem obraćamo se građanima Tuzle i općinskoj administraciji na čelu sa načelnikom općine Tuzla Jasminom Imamovićem.

Naime, kao što je poznato sutra 15.10.2013. godine Fudbalska reprenzenatcija Bosne i Hercegovine u Litvaniji bije odlučuju bitku za odlazak na Svjetsko prvenstvo.

Razočarani smo po ko zna koji put da će građani Tuzle biti uskraćeni javnog gledanja utakmice, na nekom od mnogobrojnih trgova našeg grada.

Ovo je velika sramota za grad Tuzlu i njene građane jer se jedna ovakva, historijska utakmica neće pratiti javno, pa će jedino Tuzla biti uskraćena za adekvatnu proslavu historijskog uspjeh naših „ljiljna”.

Ako ste već digli ruke od naše svetinje FK Slobode Tuzla i nećete da ulažete u tuzlanski sport, trebali ste nam priuštiti to zadovoljstvo da Utorak 15.10.2013. godine pratimo svi zajedno najvažniju utakmicu naše reprenzentaciju u ovim kvalifikacijama.

Najkraće rečeno zahtjevamo da se što prije izvrši organizacija i omogući javno gledanje utkmice Litvanija- Bosna i Hercegovina. (Fukare Tuzla)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: