Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

I oni su glasali za Frenkozu: Barbarez, Ibišević, Tanović, Imamović…

frenkoza-tuzlanski
Preuzmite sliku

Popularno

I Tuzlanski.ba “Glasa za Frenkozu” i daje podršku našem reperu…

frenkoza-tuzlanski

Nakon što je MTV  objavio imena pet izvođača iz regije koji će se takmičiti za nagradu MTV Best Adria Act na ovogodišnjoj dodjeli evropskih MTV nagrada (EMA – Europe Music Awards), krenulo je glasanje, za sve nominovane izvođače. koja se ove godine održava 11. novembra u Amsterdamu, Nizozemska. Među nominovanim se nalazi i Frenkie a glasanje će trajati do 24. oktobra a glasati možete OVDJE.

Nakon početka glasanja spontano je krenula i simpatična kampanja, simboličnog naziva “Glasaj za Frenkozu”, brojni fanovi počeli su slati fotografije na kojima daju podršku Frenkiju, a iste su objavljivane na oficijelnoj Facebook stranici. Pored, najvjernijih fanova, brojne javne ličnosti iz svijeta muzike, sporta ali i politike su na isti način uputili podršku Frenkiju kako bi zajedničkim snagama stigli do konačnog cilja, a to je MTV Best Adria Act!

Kolege Marčelo, Remi (Elemental), Jala u Buba Corelli, naši proslavljeni fudbaleri Sergej Barbarez, Vedad Ibišević, redatelj Danis Tanović uputili su podršku našem reperu a posljenji u nizu javnih ličnosti koji je “Glasao za Frenkozu” i na taj način ispunio svoju građansku dužnost je i načelnik Općine Tuzla, Jasmin Imamović.

– Prošlo je skoro godinu otkako je izašao moj posljednji album “Troyanac”, tako da mi ova nominacija dolazi kao šlag na kraju. Jako sam sretan kako je album prošao, odlične kritike, odličan „feedback” publike. Ova nominacija govori da je ovo moj najbolji album do sada – istakao je Frenkie nakon saznanja da se nalazi među nominovanim izvođačima za ovu izuzetno respektabilnu muzičku nagradu.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je, osim 2005. i prošle godine, svaki put bila nominirana. Dva puta je čak odnijela pobjedu, za koju su zaslužni bili „Dubioza kolektiv” te Elvir Laković Laka. Nedavno je Frenkie u emisiji MTV Express u svom omiljenom dijelu Tuzle, odrepao nekoliko pjesama, kako je sve izgledalo možete pogledati ovdje

I Tuzlanski.ba glasa za Frenkozu! – Na simboličan način putem oglasnog bannera na našem portalu upućujemo iskrenu podršku našem reperu u želji da se u grad soli vrati sa nagradom MTV Best Adria Act!

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: