Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Fukare: “Želimo smjenu, Kovačevića i otkaz igračima koji ne zaslužuju dres Slobode”

saopstenje-fukare
Preuzmite sliku

Popularno

Povodom posljednjih dešavanja u i oko FK „Sloboda” a koji se odnose na katastrofalno stanje u klubu, navijačka skupina – Fukare Tuzla, izdaje saopštenje za javnost:

saopstenje-fukare“Ovim saopštenjem želimo prije svega animirati sve gradske institucije, strukture kao i građane Tuzle da se aktivno uključe na bilo koji način u spašavanje svetinje: FK „Sloboda” kako ovaj klub ne bi doživio sudbinu KK „Sloboda Dite.

Smatramo da svoje prisustvo na drugoj redovnoj Skupštini koja je zakazana za oktobar mjesec, trebaju uzeti gradske vlasti, ugledni građani ovog grada, iskreni sportski radnici, istaknuti članovi tuzlanskog javnog života kao i navijači ovog kluba.

Insistiramo da se skupština održi u punom sazivu što do sada nije bio slučaj, jer u istoriji svog postojanja fudbalski klub Sloboda nije proživljavala teže momente.

Mi smo pokazali da smo bili uz svoj klub i u najtežim momentima (ispadanje iz lige i doček ispred stadiona), ali ovo danas što se deševa je previše čak i za nas, jer: Nemamo više strpljenja.

Za ulazak u teren na utakmici između FK Sloboda i HNK Branitelj, kriv je isključivo predsjednik kluba gosp. Mersed Kovačević jer on:

– Nikada nije bio na treningu prvog tima

– Nikada nije otišao ni na jednu gostujuću utakmicu FK „Sloboda”

– Nije sposoban stvoriti preduslove za normalno funkcionisanje kluba

U prilog našim tvrdnjama idu i činjenice da igrače FK „Sloboda” istjeruju iz stanova zbog neplaćenih računa, da igrači nemaju adekvatnu prehranu kao i ostale uslove za trening i normalno funkcionisanje.

fukare-87

Izražavamo svoju veliku zabrinutost zbog stanja u FK „Sloboda” jer mi ovaj klub volimo iskreno i svim srcem, mi za ovaj klub živimo i samo njega volimo. MI SAMO ŽELIMO STABILNOG PRVOLIGAŠA, ZAR JE TO PREVIŠE ???

Iskreno se bojimo da FK „Sloboda” ne doživi istu sudbinu kao KK „Sloboda Dita” jer se špekuliše da bi jedna od varijanti mogla biti spajanje sa FK „Mramor” jer bi se tako stvorio „novi klub” ugasila bi se naša svetinja i izbjeglo bi se plaćanja nagomilanih dugova.

Podsjećamo javnost da iako Sloboda ima određenih dugovanja, ta dugovanja su puno manja u odnosu na neke klubove koji se takmiče u premijer ligi BiH ?

S toga poručujemo svima, ali i vama gosp. Kovačeviću: NIKO I NIKAD NEĆE UGASIT FK „SLOBODU” jer mi to nikada nećemo dozvoliti.

Kada je u pitanju nedavni ulazak u teren na utakmici FK Sloboda – HNK Branitelj to se desilo pri rezultatu od 1:2 za Branitelj, kada jednostavno nismo više mogli podnijeti bruku i sramotu, a ako mislite da je lako navijati 90-minuta, organizovati put na gostovanja a za uzvrat dobiti NIŠTA, varate se!

Mi nikada nećemo odustati od kluba i zato tražimo: Vašu smjenu, otkaze igračima koji ne zaslužuju da nose dres FK „Sloboda” na drugoj redovnoj skupštini zahtjevamo da se javnosti predstave sve informacije koje su vezane za ovaj klub.”

SLOBODA DO GROBA – FUKARE TUZLA 1987

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: