Utorak, 28. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

FOTO: Spomen obilježje Mustafe Hukića posjetili rodbina i prijatelji

huka-spomenik1
Preuzmite sliku

Popularno

07.augusta navršilo se 13 godina od kako nas je napustio Mustafa Hukić – Huka.

\"huka-spomenik1\"Članovi prorodice Hukić, radnici Sportskog društva „Sloboda Tuzla\” prijatelji i navijači, jutros su posjetili mjesto Devetak nadomak Lukavca na kojem je u saobraćajnoj nesreći u 48 godini, život izgubio legenda tuzlanske Slobode Mustafa Hukić.

Mustafa Hukić rođen je 6.Februara 1951 godine, svoju fudbalsku karijeru gradio je u tuzlanskoj Slobodi zatim Osijeku, turskom Adanasporu takođe je bio član i američkog San Josea.

Za Slobodu je igrao od 1969 do 1978 godine, to su bile „zlatne\” godine Slobode kada je klub sa Tušnja osvojio treće mjesto u prvenstvu bivše Jugoslavije, a Mustafa Hukić bio je jedan od najboljih i najpopularnijih igrača, te je zabilježio i pet nastupa za A reprezentaciju bivše Jugoslavije.

\"huka-spomenik\"

Nakon angažmana u Osijeku, Adanasporu i San Joseu, Mustafa Hukić se vraća na Tušanj u Slobodu gdje završava svoju karijeru 1985 godine. Nakon završene igračke karijere, popularni Huka odlazi u trenerske vode, podsjećamo da je bio asistent selektoru A reprezentacije BiH, Fuadu Muzuroviću a u isto vrijeme vodio je i fudbalsku B selekciju naše zemlje. U periodu 1994 – 1999 vodio je F.K Slobodu, mnogi će se složiti da u upravo u tom periodu poslijeratna Sloboda igrala svoj najbolji fudbal.

\"huka-spomenik2\"

Polaganje cvijeća i vijenaca na mjestu vječnog počivališta Mustafe Hukića Huke, na mezarju Borić, predviđeno je u subotu u 10 sati.

Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: