Ponedjeljak, 20. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Epilog incidenta: Više osoba lišeno slobode, Manijaci pod jakom policijskom pratnjom vraćeni za Sarajevo (FOTO/VIDEO)

manijaci-policija-tuzla
Preuzmite sliku

Popularno

Još uvijek nema zvaničnih informacija o povrijeđenim osobama.

manijaci-policija-tuzla

Nakon incidenta koji se danas dogodio u Tuzli na Brčanskoj Malti kada su pripadnici navijačke skupine „Manijaci” iz Sarajeva nešto iza 13 sati na putu prema Bijeljini na raskrsnici kod TC „Brčanska Malta” izašli maskirani iz autobusa i napali goste koji su sjedili u ljetnoj bašti ugostiteljskog objekta „Harfa” te pritom pričinili materijalnu štetu na izlogu objekta, brzom intervencijom policijskih snaga svi učesnici ovog nemilog događaja privedeni su u PS Istok (Slavinovići).

Stravična scena je bila, sjedili smo u blizini u jednom kafiću kada je iz autobusa “izletila” grupa navijača koji su počeli da lupaju sve pred sobom. Vidio sam da u rukama drže cigle, flaše i kamenje koje su bacali na slučajne prolazinke i goste koji su sjedili u obližnjim ljetnim baštama” rekao je za Tuzlanski.ba jedan od svjedoka ovog nemilog događaja.

{igallery id=”1101” cid=”404” pid=”1” type=”classic” children=”1” showmenu=”1” tags=”” limit=”20”}

Prema saznanjima do kojih smo došli na licu mjesta četiri osobe lišene su slobode i zadržane u prostorijama MUP-a TK, dok je ostatak navijačke grupe pod jakom policijskom pratnjom vraćen za Sarajevo.

Podsjećamo danas su dva autobusa sa navijačima Željezničara krenula put Bijeljine na utakmicu 12. Kola BH Telecom Premijer lige u okivu koje je Mladost iz Donje Obarske bila domaćin Željezničaru. Još uvijek nema zvaničnih informacija o povrijeđenim osobama. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: