Nedjelja, 19. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Cum grano salis 2013: Upriličena promocija romana “Slučajno čovjek” autora Enesa Karića (FOTO)

kum-grano-salis-arheoloski-park1
Preuzmite sliku

Popularno

Predstavljen roman “Slučajno čovjek”

kum-grano-salis-arheoloski-park1

Prvi dan Međunarodnih književnih susreta Cum grano salis počelo je sa obilježavanjem 100. godina od rođenja Ćamila Sijarića koje se održalo u tuzlanskom Domu književnosti.

13. Književni susreti sinoć su nastavljeni na kompleksu “Pannonica” tačnije u Arheološkom parku gdje je publici predstavljena knjiga “Slučajno čovjek” autora Enesa Karića kojeg prema mišljenju mnogih po načinu tj. stilu pisanja možemo porediti sa pojedinim bosanskohercegovačkim velikanima poput Andrića i Selimovića.

cum-grano-salis-panonnica1

Treće romaneskno ostvarenje Enesa Karića pod naslovom Slučajni čovjek još jedno je uspješno književno svjedočanstvo da se Karićevo ostvarenje kao romanopisca nije desilo slučajno ili incidentno, već kao osviješćena unutarnja pobuda da se romanesknim izrazom dotakne sfera književnosti i umjetničkim putem iskaže stav o svijetu i pojavama u historijskoj i/li prezentnoj društvenoj stvarnosti.

Roman Slučajno Čovjek je svojevrsni nastavak izuzetne knjige Jevrejsko groblje, koja govori o Bošnjacima, o našoj dijaspori, generalno o bosanskom čovjeku, te raznim situacijama u kojim se nalazi.

cum-grano-salis-panonnica3

Na promociji romana, govorili su ambasador Bosne i Hercegovine u Albaniji i prijatelj profesora Karića, Nusret Čančar, kao i urednik romana Hadžem Hajdarević.

Nakon promocije romana uslijedilo je “Književno veče sa Farukom Šehićem”.

cum-grano-salis-panonnica2

Za danas u 14 sati je zakazana promocija knjige Petra Lukovića „Jutro u banci i druge priče”.  (Ljetna bašta Caffebara “Sydney” kod Narodnog pozorišta). U 17 sati će biti obilježeno 100. godina od rođenja Ivana Gorana Kovačića (Atelje Ismet Mujezinović) dok je za 18 sati predviđena promocija knjige Filipa Davida „Princ vatre- Sabrane i nove priče” (Atelje Ismet Mujezinović).

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: