Subota, 20. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

BODY CONTROL BiH: Vrijeme je za promjenu loših životnih navika i produženje aktivnog životnog vijeka!

Body-control
Preuzmite sliku

Popularno

Napravite prvi korak ka poboljšanju aktivnog životnog vijeka!

\"Body-control\"Body Control je već izvjesno vrijeme hit u svijetu. Naime radi se o programu pomoću kojeg ćete na jednostavan način produžiti trajanje vašeg aktivnog životnog vijeka. Postanite dio Body Control porodice na oficijelnoj Facebook prezentaciji: Body Control BiH putem koje možete postavljati pitanja o apsolutno svakom segmentu programa koji vas zanima.

Body Control se sastoji od četiri segmenta, a to su:

1. Test intolerancije na Hranu

Vaša se težina mijenja iz dana u dan a ne uspijevate smršati, imati vitko tijelo. Ne podnosite određenu vrstu hrane, osjećate se umorno nakon jela. Jednom kada se obavi test intolerancije na hranu (Biorezonantna analiza krvi), primjenjuje se jednostavna eliminacijska dijeta – odnosno iz prehrane se izbacuje hrana i sastojci hrane koji pokazuju visoki stepen intolerancije.

Sve tegobe mogu biti izazvane upravo unosom hrane na koju je vaš organizam INTOLERANTAN. Ponekad ćete i sami uspjeti prepoznati šta vam smeta, ali u velikoj većini slučajeva nećete uspjeti pravilno ustanoviti uzrok vaših tegoba. Zato danas postoje visoko sofisticirani uređaji koji s velikom pouzdanošću mogu očitati na koju hranu vaš organizam pokazuje intoleranciju.

Jednostavno uvidjeti će te koja hrana vam više a koja manje odgovara i što je najvažnije koju hranu trebate izbaciti.

Teže je definirati dijetu jer nije u pitanju samo jedna namirnica. Za pokretanje reakcije potrebna je veća količina hrane.

2. Plan o strukturi tijela

Spoznaja o strukturi tijela i individualni plan treninga spram potreba klijenta (dob,spol,radno mjesto) su naredni korak koji je neophodan kako bi u konačnici dobili željeni rezultat. U ovoj fazi klijent će biti dodatno edukovan i spreman na promjenu životnog stila a sve u cilju stvaranja svog novog: „JA\”.

\"Body-control-Unitrasnja\"

3. Fitness Passport

Služi za praćenje i kontrolu tjelesnih karakteristika i sposobnosti kako bi spojili ono što klijenti jesu i ono što žele postati. Potrebno je praćenje organizma na putovanju u smjeru pozitivne transformacije(promjene), odnosno u smjeru željenog izgleda ili stanja klijenta.

4. Plan i Program vježbanja

Radi se o stručno osmišljenom planu i programu vježbanja koji će vas uz vaše individualne potrebe za kratak period dovesti do željenog cilja. Plan i program vježbanja je posebno zanimljiv jer se pored samog vježbanja isti bazira na svakodnevnoj komunikaciji sa klijentima i zajedničkom saradnjom u cilju postizanja konačne uspješnosti.

Sponzorisan članak / Tuzlanski.ba

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: