Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Požari se stavljaju pod kontrolu: Letovi za Antalijsku regiju odvijaju se po redovnom planu

Preuzmite sliku

Više od 60 šumskih požara izbilo je u 17 pokrajina na egejskim i mediteranskim obalama Turske. Šumski požari su česta pojava u Turskoj, ali ovi u proteklih par dana su iznimni.

Prema zadnjim informacijama Turska je stavila pod kontrolu 88 od ukupno 98 šumskih požara koji bjesne širom zemlje. Ovu informaciju podijelio je turski ministar šumarstva i poljoprivrede Bekir Pakdemirli.

Nastavlja se borba s jednim požarom u Adani, tri u Antalyi, tri u Mersinu, dva u Mugli i jednim u Osmaniyeu. Sva državna sredstva mobilisana su na gašenje požara prema uputama turskog predsjednika Recepa Tayyipa Erdogana.

  • Da li su ugroženi letovi na najpopularniju ljetnu regiju?

    Prema zvaničnim informacijama svi letovi iz EU i regije (uključujući BiH) odvijaju se po redovnom planu. Većina požarišta je stavljena pod kontrolu, najveći dio hotelskih kapaciteta uredno pruža uslugu gostima.

    “Raspored charter letova iz Tuzle za Antalijsku regiju odvija se po ranije ustaljenom rasporedu, jednako kao i letovi iz svih drugih destinacija prema Antaliji. Gosti mogu računati na svu udobnost u ranije rezervisanim hotelima. Raduje nas informacija da je većina požara stavljena pod kontrolu.” za Tuzlanski.ba naveli su iz turističke agencije Golden Tours. (Tuzlanski.ba)

  • Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: ,