Subota, 22. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Jahorina će biti ponovo u vrhu planinskog turizma u Evropi

Preuzmite sliku

Menadžment Olimpijskog centra Jahorina će, zajedno sa partnerima, učiniti sve da ovu planinu vrati u vrh planinskog turizma, rekao je vršilac dužnosti direktora Olimpijskog centra Dejan Ljevnaić.

“Imamo bogat program, samo 20 minuta od grada, gdje ljudi mogu da dođu, uživaju i opuste se na svježem vazduhu”, istakao je Ljevnaić tokom promocije ljetnih sadržaja olimpijske planine Jahorine.

Atrakcija Jahorine je, kaže on, panoramska vožnja žičarom, a sa prelijepog vrha Jahorine prostire se visoravan na kojoj se može šetati i voziti bicikl. Olimpijski centar je prošle nedjelje imao 800 vožnji žičarom.

Vožnju biciklima, električnim bicikima, kvadriciklima, kao i ljetno sankanje “tjubing” koje predstavlja atrakciju za djecu /ali i odrasle/, Ljevnaić izdvaja kao ljetni sadržaj za turiste. U ponudi su i kvalitetno uređene pješačke staze, fudbalski i košarkaški tereni.

“Imamo idealne uslove za organizaciju sportskih kampova”, naglašava Ljevnaić i dodaje da na Jahorini trenutno borave košarkaši “Partizana” i “Beovuka”, fudbalski klub iz Rumunije, te Rukometni klub “Slavija” iz Istočnog Sarajeva.

Ljetni turizam, smatra on, doživjeće veliku ekspanziju u narednim godinama.

On najavljuje da će Olimpijski centar u budućnosti raditi korak po korak, u skladu sa zakonom.

“Radićemo na tome da idemo postepeno, od snimanja staza do realizacije sistema za vještačko osnježavanje i obezbjeđivanja dovoljne količine vode. Ovo su prioriteti koji bi omogućili da planina opet ima preko 120 skijaških dana, čime bi se produžila zimska sezona”, ističe Ljevnaić. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , ,