Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U živiničkoj poslovnoj zoni otvoreno 80 novih radnih mjesta (FOTO)

Preuzmite sliku

Delegacija Ministarstva privrede TK danas je prisustvovala otvaranju fabrike poliesterskih ormara za elektroindustriju Elsta Mosdorfer Bosnia u poslovnoj zoni Ciljuge II.

Na području općine Živinice u novootvorenoj fabrici posao je dobilo 80 novih radnika, što ukupno čini više od 150 uposlenika koji privređuju u privatnoj kompaniji iz Austrije, koja je članica grupacije Knill Grupe, a posluje u 16 zemalja svijeta.

Rezultat poslovnih kontakata lokalne zajednice ali i resornog ministarstva, koje je protekle godine iniciralo sastanke sa predstavnicima austrijske ambasade danas je, prema riječima ministra privrede TK Osmana Puškara, predstavljen još boljim poslovnim okruženjem i novim radnim mjestima.

Ovim je  nastavljen razvoj u poslovnoj zoni Živinica u koju je u proteklom periodu, u saradnji sa stranim investitorima investirano više od 30 miliona KM, rečeno je ovom prilikom.

Vrijednost ulaganja kompanije Elsta Mosdorfer Bosnia je više od 10 miliona KM, a prema najavama vlasnika Christiana Knilla planiraju i povećanje broja zaposlenih u skladu sa rastom proizvodnje, s obzirom na to da imaju osigurano tržište za svoje proizvode.

Odmah, pored danas otvorene fabrike investitori su kupili zemljište na kojem namjeravaju graditi još jednu halu, najavljeno je danas.

Na području BiH Elsta Mosdorfer Bosnia posluje od 2008. godine. Većina njihove proizvodnje izvozno je orjentisana a oko 95 posto proizvodnje ima svoje tržište u zemljama Evropske unije. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje