Četvrtak, 18. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Tuzli održana obuka vlasnika malih i srednjih preduzeća

Preuzmite sliku

Privrednicima Tuzlanskog kantona je u Kantonalnoj privrednoj komori Tuzla prezentiran program savjetodavnih usluga Evropske banke za obnovu i razvoj (EBRD).

Prezentaciju Programa podrške EBRD-a razvoju malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini – Usklađivanje s EU direktivama i standardima u oblasti zaštite na radu, zaštite okoliša/životne sredine i sigurnosti i kvaliteta proizvoda organizirala je Kantonalna privredna komora Tuzla u saradnji s EBRD-om.

“Najznačajnije usluge koje su pružene preduzećima u prošloj godini su implemetacija CE znaka, razna moderna softverska rješenja, kao i tehnološke studije kada je preduzeće u ekspanziji”, istakao je menadžer programa savjetovanja za mala i srednja preduzeća EBRD-a Zihnija Hasović.

Da bi ispunjavalo uvjete za spomenuti program malo ili srednje preduzeće mora imati više od 10 zaposlenih, da postoji najmanje dvije godine i da je većinski bh. preduzeće. Predstavljeni su i primjeri dobre prakse, kompanije koje su uspješno implementirale svoj projekt i postigle efekte uz podršku EBRD banke. Stručnjakinja za podršku klijentima na EBRD-ovoj kreditnoj liniji Erna Kurtović ističe da uz osam danas predstavljenih kompanija koje su postigle efekte, dosta kompanija još završava proces verifikacije, navode iz Komore.

EBRD implementira različite programe podrške razvoju malih i srednjih preduzeća u BiH radi podrške u usaglašavanju domaćih propisa i EU direktiva i standarda u oblasti zaštite na radu, zaštite okoliša/životne sredine i sigurnosti i kvaliteta proizvoda. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,