Nedjelja, 14. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U Srbiji Otvorena fabrika dječije hrane: 50 tona dječije hrane dnevno za tržište Jugoistočne Evrope (FOTO)

Preuzmite sliku

Tržište Jugoistočne Evrope dobilo je jednu od najsavremenijih fabrika dječije hrane – “Baby Food Factory” koja je nedavno svečano otvorena u Dobanovcima, kod Beograda.

Novi pogon sa najmodernijim postrojenjima prostire se na 13.605 m2 i predstavlja „greenfield“ investiciju u iznosu od 34 miliona eura, što ovu fabriku dječije hrane čini jednom od najvećih investicija u Srbiji i regionu ove godine.

Dnevni kapacitet će podrazumijevati 50 tona ukusne i zdrave dječije hrane koja se proizvodi pod sopstvenim brendom „Nutrino“ i koja će se naći na tržištu Jugoistočne Evrope i Zajednice nezavisnih država.

„Izuzetna posvećenost tima koji stoji iza projekta Baby Food Factory, prepoznavanje potreba, kako domaćeg, tako i regionalnog tržišta, doprinijeli su činjenici da otvaramo jednu modernu fabriku, koja tehnološkom opremljenošću zadovoljava svjetske standarde.

Zadovoljstvo mi je što ovaj projekat otvara radna mjesta, a uvjeren sam da će Baby Food Factory u godinama koje su pred nama biti pouzdan partner zajednice u kojoj posluje i prije svega naših malih potrošača, čije su potrebe utkane u svaki dio naše proizvodnje“ – rekao je Željko Ciganović, izvršni direktor kompanije Baby Food Factory.

Pored najsavremenijeg i strogo kontrolisanog proizvodnog procesa, ono što Baby Food Factory čini jedinstvenom na ovdašnjem tržištu su uslovi proizvodnje koji nisu standard u proizvodnji dječije hrane. Čitava fabrika, urađena je u takozvanim „panelima čistih soba“, koji su uslov u farmaceutskoj industriji i operacionim salama gdje je čistoća od presudne važnosti.

U sastavu Baby Food Factory posluju fizičko-hemijska i mikrobiološka laboratorija, a kontrola proizvodog procesa vrši se od ulaznih sirovina, preko procesa prerade, do gotovih proizvoda. Sirovine koje se koriste u proizvodnji odobrene su za proizvodnju dječje hrane po najstrožim evropskim standardima.

Baby Food Factory ponudiće kompletan asortiman dječije hrane koji čine suhe žitne kaše, ready to drink žitne kaše, sokići i pirei u staklenoj ali i novoj, mekanoj pauč ambalaži.

Distributer i strateški partner kompanije Baby Food Factory za područje Zapadnog Balkana je kompanija Nelt, dok je distributer za rusko tržište, kompanija Farmalakt.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,