Srijeda, 17. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

U BiH je jučer otvoren još jedan retail park, dio je mreže koja se brzo širi

Preuzmite sliku

U Bosni i Hercegovini jučer je zvanično otvoren još jedan retail park. Riječ je o objektu nazvanom Zvornik City Park koji se nalazi na adresi Karakaj br. 87.

Povodom otvaranja upriličena je prigodna svečanost.

Ovaj objekat dio je mreže retail parkova koji niču širom naše države, a u vlasništvu kompanije City Mall iz Bijeljine, izvještava BiznisInfo.ba.

Prvi veliki retail park otvoren je krajem prošle godine u Brčko distriktu (ne računajući tržni centar City Mall u Bijeljini).

“Brčko City Park” otvoren je na 30.000 m2 – a tom prilikom investitor je najavio ulaganja u gradnju sličnih retail parkova u još tri grada – Zvorniku, Doboju i Istočnom Sarajevu. U međuvremenu je počela gradnja dva centra, i to u Zvorniku i Doboju.

 • Objekat u Zvorniku, kako smo rekli, jučer je i zvanično otvoren, a nalazi se u blizini graničnog prelaza.

  Ranije je rečeno da će u ovom centru biti otvoreno novih 150 radnih mjesta. Radi se o tržnom centru otvorenog tipa, koji će se prostirati na oko 12.000 m2. To je prvi objekat ovakvog tipa na području Zvornika.

  Još nema informacija jedino kada će krenuti gradnja u Istočnom Sarajevu.

  Ko stoji iza kompanije

  Vlasnici firme “City Mall” Bijeljina su Dragan Stanojlović i firma “Sloboprom's” iz Brčkog, u podjednakom iznosu. Vlasnik firme “Sloboprom's Brčko” je firma “Sloboprom” Lončari, čiji je, pak, vlasnik Slobodan Ćurčić.

  “Sloboprom” sam za sebe ima nekoliko tržnih centara i hotela u RS-u i Brčko distriktu. Osim toga, ova firma je trgovački lider u oblastima veleprodaje i maloprodaje bijele tehnike i peći na čvrsto gorivo.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , ,