Nedjelja, 26. Maja 2024.
Tuzlanski.ba logo

Saradnja NLB Banke d.d. Sarajevo i USAID Turizma na povećanju pristupa finansiranja za preduzeća iz sektora turizma

Preuzmite sliku

U prostorijama NLB Banke u Sarajevu potpisan je Zajednički plan implementacije u okviru projekta USAID Turizam čime je Banka postala i zvanični partner projekta.

Radi se o sveobuhvatnom planu olakšanja pristupa finansijama za investitore i poduzetnike u turističkom sektoru, te unaprjeđenja ponude, konkuretnosti i razvoja specijaliziranih grana turizma koji se vežu za ekologiju i samoodrživost.

„Ovom suradnjom ćemo nastojati zajednički unaprijediti pristup finansijama za mala i srednja preduzeća u sektoru turizma i industrijama vezanih za turizam, kao i za druge privatne subjekte koji su voljni investirati u sektore koji podržavaju vrijednosti turizma.U tom smislu planiramo zajednički promovirati kreditne proizvode koji su dostupni turističkim preduzećima, organizirati i učestvovati na javnim informativnim putovanjima širom BiH i razvijati pakete i/ili namjenske programe kreditiranja za potrebe turističkih preduzeća u BiH.“, izjavila je Lidija Žigić predsjednica Uprave NLB Banke d.d., Sarajevo.

NLB Banka i kroz Zajednički plan implementacije iskazuje interes da doprinese rastu i širenju ovog sektora.

„Mi u NLB Grupi često ističemo da je ovaj region naš dom. Živimo u zemlji koja je bogata tradicijom, ali i prirodnim bogatstvima te podržavamo svaki vid korištenja prirodnih resursa bez uništavanja ili povećanja ugljičnog otiska. Podržavamo inovacije, inovativne ideje, o čemu svjedoči i projekat #OkvirPomoći koji i ove godine nagrađuje najbolju ideju u segmentu održivosti.“, istakla je gđa Žigić.

Kako biste saznali više o ovom projektu, posjetite online platformu za finansiranje malih i srednjih preduzeća u sektoru turizma https://finance.turizambih.ba/.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,