Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Hifa Oil – prva domaća naftna kompanija sa maloprodajom na inostranom tržištu

Preuzmite sliku

Otvaranjem benzinske pumpe u Podgorici Hifa Oil bit će prva prva domaća kompanija koja je sa maloprodajom izašla na inozemno tržište.

Otvaranjem svog prvog maloprodajnog objekta u glavnom gradu Crne Gore – Podgorici, Hifa Oil vodeći distributer nafte i naftnih derivata u Bosni i Hercegovini, postaje prva domaća kompanija koja u ovom segmentu poslovanja izlazi na inozemna tržišta. Benzinska pumpa sa pratećim sadržajima bit će otvorena krajem ove godine, a nalazi se na izlazu iz Podgorice tačnije na putu Petrovac – Bar.

Objekat se prostire na 5.000 kvadratnih metara i izgrađen je po internim standardima Hifa Oil – Euro Oil brenda, te će pored najkvalitetnijih goriva, kupcima nuditi i pranje vozila, Euro market sa preko 4.000 artikala, kao i Caffe sa brzom hranom.

Ujedno je i predviđeno da u novom objektu bude i sjedište kompanije na ovom tržištu, Hifa Oil CG.

“Izuzetna nam je čast što je Hifa Oil prva domaća kompanija koja je izašla van granica BiH u segementu maloprodaje, i zaista su to odlike najboljih. Također nam je drago što će Crna Gora dobiti Euro Oil brend na svome tržištu, kojeg će potrošači zasigurno prepoznati po vrhunskom kvalitetu.

Hifa Oil već posluje na crnogorskom tržištu preko svoje kćerke firme Hifa Oil CG, i otvaranjem maloprodajnog objekta u Podgorici dajemo novu vrijednost poslovnoj strategiji jačanja našeg pozicije u ovom dijelu regije”, izjavio je Kenan Ahmetlić izvršni direktor i član Uprave kompanije Hifa Oil.

Novim investicijama Hifa Oil je u posljednjih godinu dana ostvarila značajniji ulazak u sektor maloprodaje. Riječ je o novom brandu Hifa Oil – Euro Oil koji je spoj savremene i po evropskim standardima sagrađene benzinske pumpe sa pratećim sadržajima, kao što je super market. Sa novim vizuelnim identitetom i konceptom koji objedinjava točenje goriva i shopping, novi brand Euro Oil pozdrazumijeva i nova ulaganja i nova radna mjesta sa ciljem značajnijeg ulaska kompanije u segment maloprodaje, a koji će osim Euro Oila uključiti još jedan novi brand komapnije – Euro Marketi.

Kompanija trenutno posjeduje pet Hifa Oil – Euro Oil pumpi, i to u Sarajevu, Tesliću, Busovači, Banovićima i Rudom. Osim benzinske pumpe u Podgorici u skorije vrijeme u planu je otvaranje još dvije.

Hifa Oil je lider u prometu nafte i naftnih derivata u BiH, sa 20% udjela na domaćem tržištu bijelih naftnih derivata, a prva je i u distribuciji crnih derivate na domaćem, i tržištima regije u oblasti asfaltgradnje u Austriji, Sloveniji, Hrvatskoj, Češkoj Republici, Slovačkoj, i u drugim zemljama regiona. (Indikator.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,