Petak, 19. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Bingo i partneri uz podršku kupaca pokreću projekat za podršku udruženja žena sa područja BiH

Preuzmite sliku

Popularno

Kao i prethodne dvije godine, Bingo i partneri uz podršku kupaca, ponovo će donirati sredstva za rad i samoodrživost udruženja žena sa područja Bosne i Hercegovine.

‘Tokom 2018. i 2019. godine pristiglo je više od 300 projektnih prijedloga, što nas je motivisalo da nastavimo s projektom. Kako smo i ove godine pripremili prigodnu ponudu u povodu Dana žena, kupci će imati priliku da kupovinom artikala iz akcijske ponude doprinesu donacijama za udruženja čije ćemo projekte podržati. Pozivamo sva udruženja i organizacije žena da se putem naše web stranice prijave i pošalju projektne prijedloge u periodu 24.2-6.3.’, kazala je Tatjana Paunoski, rukovodilac službe marketinga kompanije Bingo.

 • Bingovi ovogodišnji partneri su Bambi, Persil i Palette, a tu je i nekoliko donatora koji su odlučili podržati ovu aktivnost.

  Ukupan fond za donacije je 16.000 KM, a sedam udruženja će dobiti novac i to: 5.000 KM, 4.000 i 3.000 KM, te četiri donacije jednokratne pomoći od po 1.000 KM.

  Artikli čijom kupovinom i kupci doprinose donacijama, na policama su označeni posebnom oznakom sa srcem, a prigodni su kao pokloni za Osmi mart ili su pak neophodni damama u svakodnevnom životu.

  Iako praznik koji žene slave diljem svijeta obilježavamo samo jedan dan, on je motiv za ovaj projekat, koji će ženama iz udruženja donijeti benefite svakoga dana, a uslovi njihovog rada će uz finansijsku podršku biti znatno bolji.

  Informacije i aplikaciju za prijavu projektnih prijedloga udruženja mogu pronaći na Bingovoj web stranici (https://bit.ly/37O0TTo).

  Napominjemo, poziv je otvoren do 6.3.2020., a objava nagrađenih projekata će biti 9. marta.

  Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

  Ključne riječi: , , , ,