Četvrtak, 28. Marta 2024.
Tuzlanski.ba logo

Alma Ras osigurala nova radna mjesta za povratnike u Srebrenicu

Preuzmite sliku

Više od decenije Olovo nije prepoznatljivo samo po šumskim resursima i ljekovitoj banji već i kao sjedište renomiranog tekstilnog preduzeća Alma Ras.

U 16 godina postojanja, od male porodične firme familije Memagić, Alma Ras je postala najpoznatiji brend i lider u proizvodnji i prodaji finog rublja, ne samo na teritoriji Bosne i Hercegovine, nego i šire. Danas Alma Ras broji 585 uposlenika, sa stalnom tendencijom širenja proizvodnje i prijema novih radnika.

U proizvodnim pogonima u Olovu, Varešu i Srebrenici šije se za najpoznatije svjetske brendove poput Dolce&Gabbana, Cavali, Triumph i Calzedonia.

“Osim poslova koje radimo za svjetske brendove, Alma Ras ima i svoju vlastitu liniju proizvoda za žene i muškarce. Naša kvaliteta se ogleda i u izvozu. Interes su pokazale zemlje regiona: Hrvatska, Crna Gora, Srbija, odnedavno i Makedonija, ali i Njemačka, te Južna Koreja. Oko 35% proizvoda izvozimo, a ostalo je u našoj širokoj prodajnoj mreži u BiH“, kaže Almasa Memagić, direktorica kompanije Alma Ras, dodajući kako je posebno čini sretnom činjenica da su otvorili proizvodni pogon u Srebrenici.

“Pogon u Srebrenici zapošljava 50 radnika i veoma nas raduje da smo ljudima u ovom dijelu BiH, povratnicima, otvorili mogućnost zaposlenja. Finansiranje iz turske linije, koje smo uzeli u BBI banci, rezultiralo je kupovinom novih mašina i proširenjem proizvodnog pogona i zpošljavanjem osam novih radnika“, zaključuje direktorica Memagić. (Klix.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: ,