Nedjelja, 21. Aprila 2024.
Tuzlanski.ba logo

Aerodrom Tuzla planira u 2023. godinu opslužiti ukupno 600.000 putnika

Preuzmite sliku

Veći broja letova i završetak infrastrukturnih projekata su Plan poslovanja MAT-a.

Vlada Tuzlanskog kantona je danas dala saglasnost na Plan poslovanja JP „Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o. za 2023. godinu.

Uz najavljeno uvođenje trećeg baznog aviona kompanije Wizz air i uvođenjem dodatnih destinacija aviokompanija Wizz air i Ryan air, te povećanja čarter letova, Aerodrom Tuzla planira u 2023. godinu opslužiti ukupno 600.000 putnika.

Tome u prilog govori i činjenica da je za 2023. godinu, prema redovima letenja (zimski i ljetni), planirano povećanje na prosječno pedeset letova sedmično. Osim navedenog u toku 2023. godine se planira završetak radova izgradnje atrija i sa završetkom tih radova kao i nadstrešnicom ispred dolaznog Gate-a upotpunit će se slika modernog međunarodnog aerodroma.

Time će se unaprijediti prostor za prateće aerodromske sadržaje – trgovine, shopove i rent-a-car agencije, te će se urediti i vanjski prostor oko putničkog terminala i novoizgrađenog Atrijuma. Planirani nastavak sa pripremom objekata i infrastrukture, na adekvatan način zadovoljit će potrebu za opslugom većeg broja putnika i prtljaga u narednom periodu te opslugom većeg broja aviona.

Postojeći kapaciteti, uključujući i neophodnu aerodromsku opremu, dovoljni su za opslugu postojećeg obima saobraćaja, a svako daljnje povećanje obima saobraćaja zahtijeva povećanje svih neophodnih kapaciteta, navodi se u danas prihvaćenom Planu poslovanja Međunarodnog aerodroma Tuzla za 2023.godinu.

U okviru kadrovskih pitanja Vlada je danas imenovala punomoćnike koji u ime osnivača vrše ovlašćenja Skupštine Javnog preduzeća “Međunarodni aerodrom Tuzla“ d.o.o.

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , , , ,