Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Detalji istrage trostrukog ubistva u Tuzli: Ubica ostavio oproštajnu poruku koja bi mogla biti predmet vještačenja

Preuzmite sliku

Još nisu završene obdukcije tijela 34-godišnje žene i dvoje djece čija su beživotna tijela pronađena u stanu Mujage Čičkušića koji je 19. maja skokom sa zgrade počinio samoubistvo. 

Čičkušić se sumnjiči za ubistvo svoje supruge Amele Čičkušić i dvoje malodobne djece, uzrasta dvije i devet godina, a za predmet vještačenja na osnovu kojeg je ubistvo najvjerovatnije učinjeno, izuzeta je sjekira, koja je tokom uviđaja pronađena u stanu, potvrđeno je za Tuzlanski.ba iz Tužilaštva Tuzlanskog kantona. 

Nezvanično, sumnja se da je razlog ovog svirepog ubistva bila ljubomora, a postoje i nezvanične informacije da je Čičkušić u stanu ostavio i oproštajnu poruku, koja bi, u tom slučaju, također mogla biti predmet vještačenja.

Vezano | Profesorica Smiljana Vovna: Ne smijem da zamislim strah u očima majke i djece dok ih je svirepo ubijao  

UKC Tuzla je izgubio mnogo

Kako smo saznali, Amela Čičkušić bila je medicinska sestra zaposlena u UKC – u Tuzla. Od jučer ne prestaju emotivna opraštanja putem društvenih mreža od strane njenih kolega sa posla.

”Jako sam tužna i makar ovako želim da ti odam počast.. Neka ostane zapisano da si bila jedna čestita, vrijedna, ozbiljna, pouzdana, humana osoba i savršena medicinska sestra…Jedna od najboljih koje poznajem…”, stoji između ostalog u statusu doktorice Jasmine Bošnjić.

Podsjećamo, Mujaga Čičkušić izvršio je samoubistvo skokom sa zgrade u večernjim satima 19.maja, a dan poslije oko 13 sati i 15 minuta u stanu u kojem je živio pronađena su tri beživotna tijela, njegove supruge Amele Čičkušić i dvoje malodobne djece, uzrasta dvije i devet godina.

Vezano | Brojimo femicide: Je li MUP TK napravio propust? 

Tužilaštvo Tuzlanskog kantona izdalo je naredbe za obdukciju, DNK analizu s ciljem utvrđivanja svih okolnosti vezanih za događaj, uključujući i način i sredstvo izvršenja sva tri ubistva. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

Ključne riječi: , ,