Ponedjeljak, 17. Juna 2024.
Tuzlanski.ba logo

Brojimo femicide: Je li MUP TK napravio propust?

Preuzmite sliku

Nakon što je sinoć u 21 sat i 15 minuta, Mujaga Čičkušić, skokom sa zgrade u naselju Stupine, izvršio samoubistvo, dan poslije nešto oko 13 sati i 15 minuta, policijski službenici su u stanu iz kojeg je skočio, pronašli tri beživotna tijela.

Tokom dana smo nezvanično saznali da je riječ o Čičkušićevoj supruzi i dvoje maloljetne djece.

“Bit će izdata naredba za DNK analizu, kao i druge istražne radnje i vještačenja, kako bi se utvrdile sve okolnosti vezane za ove događaje, uključujući i način i sredstvo izvršenja tri ubistva”, dodao je Arnautović.

Građane Tuzle i Tuzlanskog kantona, ali i cijele Bosne i Hercegovine, ova vijest je ostavila u stanju istinskog šoka, ali i zabrinutosti. No, kod mnogih su uslijedila i pitanja na koje nadležni, za sada nisu dali odgovore.

“Zašto je policija tek danas ušla u stan?”, “Šta se čekalo, možda su članovi porodice bili živi, možda se neko mogao spasiti?”, neki su od komentara.

Mnogima nije jasno zašto policijski službenici već sinoć nisu ušli u stan muškarca koji je izvršio samoubistvo, ako se znalo iz koje zgrade je skočio.

Nejasno je i koga je policija obavijestila o smrti ukoliko prvi kontakt nije bila njegova supruga? I zašto niko već sinoć nije pokušao doći do nje?

  • Podsjećamo, ovo je peti slučaj femicida na području Tuzlanskog kantona u proteklih godinu dana.

    Prošle godine je ubijena Nizama Hećimović, iako je bila tek nekoliko metara od policijske stanice iz koje su joj obećali zaštitu. Početkom godine od strane policijskog službenika, ubijena je Amra Kahrimanović. U Lipnici je prije nekoliko mjeseci ubijena žena. Sjekirom je prije samo nekoliko dana ubijena Halida Mujedinović, a jučer je, pod nepoznatim okolnostima, ubijena majka dvoje malodobne djece. Brojimo femicide, a uz femicide, po svemu sudeću i propuste nadležnih. (Tuzlanski.ba)

    Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje

    Ključne riječi: , , ,