Subota, 24. Februara 2024.
Tuzlanski.ba logo

Košarkaški teren u Tuzli čiju izgradnju je finansirao Jusuf Nurkić na meti vandala

Preuzmite sliku

Kako smo ranije pisali, mještani tuzlanskog naselja Stupine, ali i ostali građani dobit će još jedan košarkaški teren, koji je poklon Jusufa Nurkića gradu soli. Ovim projektom najbolji bh. košarkaš pokazuje širinu svog srca, ali i društvenu odgovornost.

Radovi su trenutno u završnoj fazi, a dosad je osim platoa za igranje košarke, izvršeno postavljanje četiri koša, uz formiranu pristupnu stazu, a u toku su i radovi na zaštitnoj ogradi oko terena.

Vezano | Poklon Tuzli: Jusuf Nurkić finansira izgradnju košarkaškog terena na Stupinama

I dok građani Tuzle očekuju da tereni postanu funkcionalni za rekreaciju, subotnje jutro nas je nažalost vratilo u realnost u kojoj živimo.

“Ovako izgleda novi, još uvijek neotvoreni košarkaški teren, koji je djeci Tuzle donirao Jusuf Nurkić. Hvala ti Jusufe, i ne okreći se, mi smo kao društvo tako nisko pali, da jednostavno ne zaslužujemo. Mene je sramota. Danas je djeci najbitnije uništiti, slomiti, a ne tako davno čekalo se na slobodan koš, obruč i mrežica su bili svetinja…” naveo je sugrađanin Almir uz priložene fotografije na kojima se mogu vidjeti oštećeni-polomljeni obruči i ispisana konstrukcija.

Uz svoj angažman na košarkaškom terenu, Nurkić kontinuirano pokazuje i da je društveno odgovorna osoba.

Vezano | Jasmin Imamović: Hvala Jusufu Nurkiću za košarkaški teren kojeg je poklonio djeci i mladima Tuzle 

Nedavno je objavljena i vijest da je donirao košarkaški teren za djecu u dvije škole u Ruandi u kojoj je boravio ranije ove godine.

Nekoliko dana prije toga obradovao je i Svetlanu iz Vlasenice tako što joj je donirao stolariju za kuću. (Tuzlanski.ba)

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje