Subota, 3. Decembra 2022.
Tuzlanski.ba logo

Jasmin Imamović: Hvala Jusufu Nurkiću za košarkaški teren kojeg je poklonio djeci i mladima Tuzle

Preuzmite sliku

Najbolji bosanskohercegovački košarkaš Jusuf Nurkić poklonio je košarkaški teren za djecu i malde čija je izgradnja u završnoj fazi u naselju Stupine.

Nurkić još jednom je potvrdio da ima veliko srce jer kontinuirano vlastitim sredstvima odgovara na brojne apele i pomaže lokalne zajednice u Bosni i Hercegovini.

“Košarkaški teren za djecu koji poklanjam gradu Tuzla. Kao što vidite radovi se privode kraju” naveo je Nurkić nedavno na društvenim mreža.

Vezano  | Poklon Tuzli: Jusuf Nurkić finansira izgradnju košarkaškog terena na Stupinama

Ovo je samo dio humanitarnog rada kojeg Nurkić obavlja tokom posljednjih godina kao društveno odgovorna osoba, veliki čovjek i vrhunski sportisita na koga bh. građani mogu da budu ponosni.

Povodom, izgradnje košarkaškog terena kojeg gradu Tuzla Jusuf Nurkić poklanja danas se oglasio i gradonačelnik Tuzle Jasmin Imamović koji se javno zahvalio Nurkiću na ovom poklonu.

“Kada sam Jusufu Nurkiću čestitao pobjedu protiv reprezentacija Francuske i Slovenije, odgovorio je: Hvala, to je za sve Bosance i Hercegovce. I zaista, u igri je izgarao da nam se svima nešto lijepo desi, da se radujemo i budemo ponosni. Svaki čovjek želi da mu se nešto istinski lijepo desi. Jusuf Nurkić to zna i voli obradovati ljude pobjedama i svojom misijom čovjekoljublja. Zahvaljujem dobrom Jusufu za košarkaški teren kojeg je poklonio djeci i mladima Tuzle. Zahvaljujem Jusufu Nurkiću za njegovu namjeru da izgradi školu u Srebrenici gdje se desio genocid, i što želi da tamo sva djeca, bez obzira na to koje su religije ili nacionalnosti, imaju bolju budućnost. Hvala Jusufu Nurkiću što je poklonom obradovao i djecu Ruande, gdje se desio genocid. Svima nam je život ljepši kada znamo da postoje ljudi poput plemenitog Jusufa Nurkića” – napisao je Imamović.

Vezano | Poklon Tuzli: Jusuf Nurkić finansira izgradnju košarkaškog terena na Stupinama

Tuzlanski.ba možete pratiti i putem aplikacija za Android i iPhone mobilne uređaje